Arhavi'de Tırcıların Park Meselesi Esnaf İle Vatandaşı Karşı Karşıya Getiriyor
Haber
21 Eylül 2022 - Çarşamba 15:32
 
Arhavi'de Tırcıların Park Meselesi Esnaf İle Vatandaşı Karşı Karşıya Getiriyor
ARHAVİ Haberi
Arhavi'de Tırcıların Park Meselesi Esnaf İle Vatandaşı Karşı Karşıya Getiriyor

Arhavi’de sıra bekleyen tır şoförlerinden Arhavi Belediyesinin günlük 100 Türk Lirası işgaliye ücreti alınması tırcıları rahatsız etti.

Bilindiği üzere ilçemizin Sarp Sınır Kapısına yakın olması ve ticari araçların gümrükte günlerce sıra beklemesi uzun tır kuyruklarına da sebep oluyor. Hal böyle olunca, tır kuyrukları da ilçemize hatta Fındıklı’ya kadar uzayabiliyor. Ayrıca bölgemizde yer alan tır parkları kapasiteyi karşılayamadığı gibi Karadeniz Sahil Yolundaki bir şeridi işgal eden araçlar, hem heyelan riski ile karşı karşıya kalıyor hem de tır şoförleri beslenme ve diğer ihtiyaçlarını sağlıklı karşılayamıyorlar. Bu sebeple tır şoförleri; araçlarını Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerindeki merkezlere park ederek kişisel ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalıyorlar. Arhavi ilçemiz de jeopolitik konumu ve görece olarak diğer ilçelere nazaran daha geniş park alanlarına sahip olması sebebiyle tır şoförleri tarafından yoğun şekilde kullanılıyor ve ilçemiz esnafı da bu durumdan memnuniyet duyuyor. Ancak tır şoförlerinden Arhavi Belediyesinin günlük 100 Türk Lirası işgaliye ücreti alması, tır şoförlerinin diğer ilçelere yönlenmesine sebebiyet verirken ilçe esnafının da bu durumdan etkilenmesine ortam hazırlamakta.

Öte yandan belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre; özellikle tır kuyrukları olduğunda sürücülerin park ettikleri yerlerde ihtiyaçlarını giderdikleri, sürücülerin tükettiği gıda maddesi atıkları ile pet şişeleri orada bıraktıkları,  araçların park ettikleri yerleri terk ettiğinde bütün çöplerin yol kenarında kaldığı, rüzgarın da etkisi ile naylon poşetler her yere ulaştığı ve bunun da ilçeyi yaşanmaz hale getirdiği ve vatandaşların da bu konuda yoğun şikayetleri söz konusu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arhavi'de, Tırcıların, Park, Meselesi, Esnaf, İle, Vatandaşı, Karşı, Karşıya, Getiriyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı