Artvin'de Kaçak Balıkçılığa Ceza Yağdı
Haber
14 Eylül 2022 - Çarşamba 08:16
 
Artvin'de Kaçak Balıkçılığa Ceza Yağdı
ARHAVİ Haberi
Artvin'de Kaçak Balıkçılığa Ceza Yağdı

Fazla Miktarda Balık Avladıkları Tespit Olunan Balıkçılar Cezalandırıldılar
Artvin Deriner Barajı ve HES göl havzasında belirlenen balık avlama alanları dışında ve belirlenen alanlarda fazla miktarda balık avlanmasının yasak olmasına rağmen kaçak ve usulüne uygun balık avcılığı yapmayan amatör balıkçılara ceza yağdı. Zeytinlik Köyü’nde ( Sirya) tatlı su balık avcılığı yapan ve fazla miktarda balık avladıkları tespit edilen amatör balıkçılar köy muhtarlığı ve köy sakinleri tarafından Jandarmaya ihbar edildiler. Artvin Merkez Jandarma Komutanlığı ile Jandarma tarafından haber verilen İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri olay yerine intikal ederek kaçak balık avı gerçekleştirdikleri ihbar edilen kişilere sorgulanırken, yakaladıkları balıklar da kontrol edildiler. Zeytinlik Köyü sakinleri dışında köy sakini olmayan kişilerin balık avlamasının yasak olduğu alanda balık avcılığı yaptıkları tespit olunan amatör balıkçıların, tatlı su balık avcılığı yönetmeliklerde belirtilen sayı ve oranların üzerinde tatlı su balığı avladıkları da belirlendi.
Köy sakinlerinin şikayetleri üzerine tatlı su balık avı yönetmeliğine uymadıkları ilgili görevlilerce belirlenen amatör 5 balıkçıya 2.600’er TL ceza uygulamasında bulunurken, yakaladıkları balık başına da yönetmelikte belirtilen miktarlardan fazla miktarda balık avlamaktan dolayı da maddi ceza uygulandı.
Yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini belirten amatör balıkçılar, amatör balıkçı ruhsatlarının bulunduğunu ancak Deriner Barajı gölü ve Zeytinlik Köyü civarlarında balık avlamanın yasak olduğunu bilmedikleri ifadesinde bulunarak köylülerden özür dileyerek yedikleri cezaların makbuzları ile birlikte köyden ayrıldılar.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Artvin'de, Kaçak, Balıkçılığa, Ceza, Yağdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı