ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI HAKKINDA
1)İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.
Başvuru Tarihi:14.06.2021-18.06.2021 tarihleri arasında
Diğer Fidanlık İşçileri Ve Bahçıvanlar (1 kişi Şavşat ilçesinde ikamet ediyor olmak)
Diğer Fidanlık İşçileri Ve Bahçıvanlar(2 kişi Ardanuç ilçesinde ikamet ediyor olmak)
ÖZEL ŞARTLAR
1. En az ilköğretim mezunu en fazla ön lisans mezunu olmak.
2. Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak. (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
3. 30 yaşından gün almamış olmak.
Orman İşçisi (10 kişi Ardanuç ilçesinde ikamet olmak)
Orman İşçisi (10 kişi Arhavi, Hopa ilçesinde ikamet olmak)
Orman İşçisi (1 kişi Artvin’de ikamet ediyor olmak)
Orman İşçisi (10 kişi Murgul, Borçka ilçesinde ikamet ediyor olmak)
Orman İşçisi(10 kişi Şavşat ilçesinde ikamet ediyor olmak)
Orman İşçisi(16 kişi Yusufeli ilçesinde ikamet ediyor olmak)
ORMAN İŞÇİSİ ÖZEL ŞARTLAR
1. En az ilköğretim mezunu en fazla önlisans mezunu olmak.
2. Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak. (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
3. Erkek olmak. (İşe alınacak orman işçileri, orman yangınları ile mücadele hizmetlerinde ve ormancılık faaliyetlerinde şehir hayatından uzak dağlık bölgelerde, yangın sonlanıncaya kadar günlerce arazi şartlarında ağır ve tehlikeli işlerde zor şartlarda çalışacağından işin niteliği gereği sadece erkek adayların başvuruları alınacaktır.)
4. 30 yaşından gün almamış olmak.
Aşçı (2 kişi)
AŞÇI MESLEĞİ İÇİN ÖZEL ŞARTLAR
1. En az ilköğretim mezunu en fazla lisans mezunu olmak.
2. Aşçılık mesleğini yapmaya engel olacak bir hastalığının bulunmadığına ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak. (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
3. * Aşçılık Meslek Kolu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bitirme Belgesi, Yetki Belgesi, Sertifika, Bağımsız İşyeri Açma Belgesi, Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik belgelerinden herhangi biri,
* Aşçı (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi [13UY0182-4],
* Ortaöğretim Aşçılık bölümü Mezuniyet Belgesi,
* Önlisans veya Lisans Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri bölümlerinin en az bir tanesine ait Mezuniyet Belgesi,
Yukarıdaki belgelerin en az bir tanesine sahip olmak.
4. En az 3 yıl alanında mesleki tecrübe sahibi olmak ve belgelendirmek (SGK Hizmet Dökümü ile veya ilgili meslek odası onaylı Bonservis belgesi ile belgelemek).
5. 40 yaşından gün almamış olmak.
İş Makinaları Bakım ve Onarımcısı (2 kişi)
İŞ MAKİNALARI BAKIM VE ONARIMCISI ÖZEL ŞARTLAR
1.En az ilköğretim mezunu en fazla önlisans mezunu olmak.
2.Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak. (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
3.* Motor tamir ve bakım işçiliği veya Kaporta kaynak demir servis işçiliği veya Şase servis işçiliği meslek kolları ile ilgili mezuniyet belgesi (Ortaöğretim/Önlisans)
*Motor tamir ve bakım işçiliği veya Kaporta kaynak demir servis işçiliği veya Şase servis işçiliği meslek kolları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Bitirme Belgesi, Yetki Belgesi, Sertifika, Bağımsız İşyeri Açma Belgesi, Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik belgelerinden herhangi biri
* Çelik Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [11UY0010-3],
* İş Makinesi Bakım ve Onarımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [20UY0408-4],
* Otomotiv Gövde Onarımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [14UY0191-4],
* Otomotiv Gövde Onarımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [14UY0191-5],
* Otomotiv Kaportacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [11UY0006-3],
* Otomotiv Kaportacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [11UY0006-4],
* Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [12UY0053-3],
* Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi [12UY0053-4],
* Otomotiv Mekanikçisi Mesleki Yeterlilik Belgesi [11UY0021-4],
* Otomotiv Elektromekanikçisi Mesleki Yeterlilik Belgesi [11UY0020-5],
Yukarıdaki belgelerin en az bir tanesine sahip olmak.
4.En az "B" sınıfı sürücü belgesine sahip olmak
5.En az 3 yıl alanında mesleki tecrübe sahibi olmak ve belgelendirmek. (SGK Hizmet Dökümü ile veya ilgili meslek odası onaylı Motor tamir ve bakım işçiliği veya Kaporta kaynak demir servis işçiliği veya Şase servis işçiliği meslek kolları ile ilgili Bonservis belgesi ile belgelemek)
6.35 yaşından gün almamış olmak
GENEL ŞARTLAR
1.2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
3.Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
4.Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
5.Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
6.Adayların, başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,
7.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
8.İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen yerleşim biriminde/birimlerinde ikamet ediyor olmak,
9. Her aday, yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir,
10. Kura çekimi 29.06.2021-04.07.2021 tarihleri arasında olacaktır. Kuranın net tarihi ilgili bölge müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanacaktır. Orman Bölge müdürlüklerinin internet sitelerine www.ogm.gov.tr den ulaşabilirsiniz.
11. İşe alım süreci, Kura usulü sonrasında sözlü ve uygulamalı sınav şeklinde uygulanacaktır. (İlanın bulunduğu İşyeri hangi Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ise sözlü ve uygulamalı sınav o Orman Bölge Müdürlüğünce yapılacaktır.)
12. Adaylardan istenecek evraklar, evrak teslim tarihleri, sınav yeri, sınav tarihi ve İşe alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Orman Bölge Müdürlükleri internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.
13. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.