Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırmak için arhaviye geldi.
Arhavi Belediyesinin sahipliğiyle Trabzon Büyükşehir belediyesi veteriner ve sağlık işleri müdürlüğü sahipsiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma konusunda Arhavi'de çalışmalarına başladı. Trabzon büyükşehir belediyesi tarafından kısırlaştırılan sokak hayvanları kısırlaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yasanın emrettiği şekilde alındıkları ortamlara bırakılıyor. Konuyla ilgili Arhavi Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nuray GÜZEL yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Yıllardır kısırlaştıralım üremesinler, sayı artmasın, sürü halinde gezmeler olmasın dediğimiz halde gerçekleşmeyen uygulama için nihayet bir adım atıldı. Bu uyarılarımız keşke sayı bu kadar artmadan dikkate alınmış olsa idi. Onlarca köpek doğum hamile. Kontrolsüz üreme ile 30 köpek 300 oluyor. Doğan canlara kim bakacak? Tek çözüm KISIRLAŞTIRMADIR! Yaşadığımız afet sonrası İçişleri bakanımıza bu durumu anlattık. Artvin valimize de dile getirdiği mama desteği verilmesini ve bakıma muhtaç hayvanların bakımı için bir arazi tahsis edilmesini istemişti. Son zamanlarda hiç istemediğimiz olaylara şahit olduğumuz Arhavi'de, bu olaylara son vermek, hayvana şiddetin önüne, gönüllülerin yasal haklarını kullanmasına rağmen hedef edilmesinin önüne geçmek ve hayvanların yok edilmeden, hem hayvanların hem bizlerin can güvenliğini tesis ederek bu sorunu çözmek için somut adımlar beklediğimizi yetkililere tekrar dile getirmek istiyoruz.
TEŞEKKÜRLER TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Trabzon Büyükşehir belediyesi veteriner işleri müdürlüğünün sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma için verdiği bu desteğe, çarenin kısırlaştırma olduğunun ve bu sorunun siyaset üstü bir mesele olduğunun bilinciyle ilçemize veteriner hekim, teknik ekipman, ilaç ve operasyon malzemesi gönderip daha fazla hayvanın doğup daha fazla acının yaşanmasına engel oldukları, bu desteği sağladıkları için Murat ZOROĞLU başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Kısırlaştırma ve tedavi hizmetlerinin sürekli olmasının sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesi için bir kısırlaştırma merkezi kurulması, engelli ve bakıma muhtaç canlarımız için bir yaşam alanı oluşturmak için arazi ve ekipman desteği sağlamaları konusunda yerel yönetimlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini ve bu hizmeti düzenli hale getirmelerini bekliyoruz. Duyarlı insanlardan ve özellikle yerel yönetimlerden hayvanların beslenmesi için gerekli mama desteğinin de sağlanmasını bekliyoruz. Artan şiddet olaylarının engellenmesi için hem belediyemizden hem okul yönetimlerinden bilinçlendirme çalışmaları yapmalarını bekliyoruz.