Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan Artvin’de Muhalefet Eleştirisi
Haber
28 Ağustos 2021 - Cumartesi 20:29
 
Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan Artvin’de Muhalefet Eleştirisi
ARHAVİ Haberi
Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan Artvin’de Muhalefet Eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Artvin’de Muhalefet Eleştirisi

Numan Kurtulmuş: "Muhalefet Afetlerden Medet Umuyor, Böyle Bir Muhalefet Hiçbir Ülkede Yok"

Artvin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin MKYK üyelerini ağırladı. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Artvin’e gelerek bir dizi incelemelerde bulunarak önemli açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, İl Başkanlığı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, muhalefete eleştirilerde bulunarak “Türkiye’de muhalefetin gün geçtikçe daha garip bir hal aldığını ifade etmek istiyorum. Dünya’nın hiçbir yerinde muhalefetin doğal afetlerden medet umar hale gelmesine üzülüyorum. Böyle bir muhalefet şekli hiçbir ülkede olamaz” eleştirisinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Şen, Ömer İleri, MKYK Üyeleri Seda Sarıbaş, Serpil Yılmaz, Bayram Şenocak, Davut Coşkun Şiviloğlu, Ahmet Fethan Baykoç, Ahmet Büyükgümüş Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Başkanı Fatih Tahtalı, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Başkanları Kurtulmuş’a eşlik ettiler. Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler şehir turu atarak bir süre vatandaşlarla görüştüler. Esnafları ziyaret eden Numan Kurtulmuş’a esnaflarında yoğun ve sıcak ilgisi oldu. Numan Kurtulmuş, Çoruh Pide Salonu sahibi Yüksel Kantar ile de pideler üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

AK Parti Artvin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Numan Kurtulmuş önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, sel afeti yaşanan bölgelerde inceleme yapmak üzere Artvin’e geldiklerini belirtti. Partisinin il başkanlığında, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Türkiye’nin dışında hiçbir yerde afetlerden medet uman bir muhalefet anlayışı yoktur” dedi. Kurtulmuş, "Eğer Afganistan’ın işgali olmasaydı bugün adını duyduğumuz bir çok terör örgütü dünyanın başına musallat olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Dünya’nın güzelim Afganistan’da son 40 yılda yaşanan elim olaylara üzülmek yerine Kabil Havalimanından kalkan uçağın kanatlarına asılarak yere düşen insanların fotoğraflarını gururla reklam kaynağı yaparak para kazanmaya çalıştığını ifade ederek herkesin Afganistan’ın toprak bütünlüğüne saygı duyarak orada biran önce normal hayata geçilmesine destek vermesi gerektiğini vurguladı.

İnşallah Benzeri Felaketler Bir Daha Yaşamayız

Esnaf ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığında, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Afetlerin sorunlarının ortadan kaldırılması vatandaşlarımızın yaralarını sarılması konusunda olağan üstü gayret gösteren bir kadroya, etkin bir şekilde çalışan kurumlara sahip olmak Türkiye için iftihar tablosu olduğunu ifade etmek isterim. Böyle söylendiğimizde birilerini bundan rahatsız duyduğunu da biliyorum. Dünyanın bir çok yerinde afetler oluyor bundan sonra iklim değişiklikleri dolayısıyla Allah muhafaza çok sayıda afetlerle maruz kalmamız mümkündür muhtemeldir. Ne yazık ki Türkiye’nin dışında hiçbir yerde afetlerden medet uman bir muhalefet anlayışı görülmez. Bunu teşmil ederek söylemiyorum, ama marjinal bir takım çevreler bazı unsurlar muhalefetin içerisinden de var. Sanki bu afetler iktidarın sorumluluğuymuş gibi buradan medet uman bir anlayışla ortada dolaşanlar var, fikir meydan edenler var. Onlara da diyoruz ki bu afetler siyaset üstü meseledir. Siyasetin meselesi değildir. Buradan politika çıkmaz. Kim bu afetleri daha iyi nasıl önlene bileceğine ilişkin bir cümle lafı varsa onları samimiyetle dinlemeye hazırız. Kimin hangi teklifi varsa makul bilimsel teklif varsa uygulamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş: “Yer yüzü üç beş tane ülkenin oturup planlama yaparak proje üzerinden paylaşacağı bir yer değildir”

Afganistan’da yaşanan olaylarla ilgili değerlendirme yapan Kurtulmuş, “Maalesef önceki gün Afganistan hava alanında bir patlama oldu. Şimdiye kadar gelen bilgiler 170'in üstünde sivil masum Afgan vatandaşı bu saldırılarda öldüğünü ortaya koyuyor. Aynı olayda 13 Amerikan askeri hayatını kaybetti. Öncelikle ölen bütün insanlar için Türkiye olarak taziyelerimi ifade etmek istiyoruz. Rusya’nın Amerika’nın yada başka emperyalist güçlerin başka insanların topraklarında ne işi vardı. Niçin Afganistan işgal edilmiş niçin Afganistan işgalinden hızla vaz geçilmiştir. Eğer Afganistan’ın işgali olmasaydı bugün adını duyduğumuz bir çok terör örgütü dünyanın başına musallat olmayacaktı. Eğer Irak’ın işgali olmasaydı, eğer Suriye üzerinde bir çok ülkenin emperyalist savaşlar vererek, vekalet araçlarını oluşturmasını gerçekleşmeseydi bugün Irak’ta, Suriye’de bir çok terör örgütü var olmayacaktı. O ülkenin kaynaklarının sömüreceğiz diye beyler yer yüzünde böylesine önemli işgal döneminin çıkmasına ve ardından terör örgütlerinin vasıtasıyla vekalet savaşlarının sürdürülmesine neden oldular. Yer yüzü üç beş tane ülkenin oturup planlama yaparak proje üzerinden paylaşacağı bir yer değildir. Yer yüzü 8 milyar insanın eşit ortak olarak bir var olduğu Allah’ın yarattığı insanlar için yaşama alanıdır” diye konuştu.

Numan Kurtulmuş açıklamalarının son bölümünde AK Parti Artvin İl Teşkilatına konukseverliklerinden dolayı teşekkür ederek, kalabalık bir MKYK heyeti ile Artvin’de olduklarını ve akşamın ilerleyen saatlerine kadar Artvin’de bir dizi incelemelerde bulunacaklarını, selden etkilenen Murgul ve Arhavi’yi ziyaret edeceklerini, tutacakları notlarla ilgili yerlere önerilerde bulunacaklarını belirtti. Kurtulmuş, devletin Murgul ve Arhavi’deki yaraları kısa sürede sardığını görmekten dolayı mutlu olduklarının altını çizerek hükümetin bakanların ülkemizin çeşitli yörelerinde yaşanan doğal afetlerde alanda olarak halkın yanında yer aldıklarını da hatırlattı.
Açıklamaların ardından Numan Kurtulmuş, Yanıklı Köyü’nden Musa Avcı adlı vatandaşın kendisine hayran olduğunu ve fotoğraf talep ettiğini Merkez İlçe Yöneticilerinden Şerif Usta’dan öğrendikten sonra bizzat telefondan Avcı’yı arayarak konuştu. Musa Avcı ile uzun bir süre görüntülü konuşan Numan Kurtulmuş, bir sonraki Artvin ziyaretinde kendisi ile de yüz yüze görüşeceğinin sözünü verdi.
AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a Yusufeli ilçesinde üretilen orijinal bıçak hediye etti. Tahtalı, ilimize gelen Numan Kurtulmuş ve MKYK üyelerine teşekkür ederek, kendilerini Artvin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını da ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, daha sonra Murgul ve Arhavi ilçelerinde yaşanan sel bölgelerini inceleme yapmak üzere il merkezinden ayrıldı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Artvin,arhavi,numan,kurtulmuş,muhalefet,eleştirisi
Yorumlar
Haber Yazılımı