Arhavi’de Selden Botla Kurtulma Anlarını Gözyaşlarıyla Anlattı
Haber
27 Temmuz 2021 - Salı 15:56
 
Arhavi’de Selden Botla Kurtulma Anlarını Gözyaşlarıyla Anlattı
ARHAVİ Haberi
Arhavi’de Selden Botla Kurtulma Anlarını Gözyaşlarıyla Anlattı

Arhavi’de selden botla kurtulma anlarını gözyaşlarıyla anlattı

Selde boğulmak üzere iken komşularının bot yardımıyla eşinin kurtulmasına sevinen Ersin Güzel, o anları göz yaşları içinde anlattı.


Arhavi'de selden eşiyle birlikte son anda kurtulan Ersin Güzel, o anları anlattı. Yaşadıklarını anlatan Ersin Güzel, işyerini bir anda sel bastığını belirterek, kendilerine botla yardıma gelerek eşini kurtaran komşuları Süleyman Başköse’ye duacı.


Artvin'in Arhavi ilçesindeki meydana gelen selde, yüzlerce ev ve işyerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömülürken, çok sayıda araç ta hurdaya döndü. İşyerindeki eşyaları kurtarmaya çalışırken sele kapılan Suzan ve Ersin Güzel'i, komşuları Süleyman Başköse, botuyla kurtarırken boğulmaktan son anda kurtuldular.


Her şeyin bir anda olduğunu belirten Ersin Güzel (61), camı kırarak dışarı çıktıklarını ifade ederek, "İş yerimiz su doldu. O sırada dışarı çıkmak için camı kırdık. Bu sırada ayağım camla kesilmesine rağmen yine de dışarı çıkmaya çalıştım. Canımı riske atarak önce eşimi kurtaramaya çalıştım. O sırada uzaktan Süleyman Başköşe botla yanımıza geldiğini gördüm. Yaklaşmasıyla birlikte eşimi hemen bota çıkarak daha sonra botu itmeye çalıştım. Bende daha sonra yüzerek dışarı çıkmaya çalıştım. O sırada çamur suları yuttum. Benim için öncelikli eşimdi, onun kurtulmasına çok sevindim. Torunuma sarılamayacağımı anladım” diye söylerken o sırada gözyaşlarını tutamadı.
Güzel, komşuları Süleyman Başköse’ye dua ederek “ O artık benim manevi oğlum oldu. Ondan Allah razı olsun” dedi.
Botla suya girerek yardıma giderek Güzel ailesini kurtarmaya çalışan Süleyman Başköse’de “Onları karşıdan görünce hemen botu suya atarak yanlarına ulaşmaya çalıştım. O sırada Ersin eşi Suzan’ı bota çıkarmaya çalıştı. Daha sonra da botu iterek kıyıya kadar ulaşmamızı sağladı” diye konuştu.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: ARHAVİDE,SELDE,KURTULMA,ANLARINI,GÖZYAİLARIYLA,ANLATTI
Yorumlar
Haber Yazılımı