Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Dev Proje
Haber
17 Mayıs 2021 - Pazartesi 14:00
 
Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Dev Proje
Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Dev Proje
ARHAVİ Haberi
Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Dev Proje

Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Haziran ayında önemli bir projeye imza atıyor. 2020-2021 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Kimya bölümü 1 ay içerisinde dezenfektan, deterjan ve sıvı sabun üretmeyi planlıyor.

Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanında bulunan ve daha öncesinde okula devredilen Silah fabrikasında kurulacak olan kimya laboratuarında dezefektan, deterjan ve sıvı sabun üretilecek. Geçen sene dış cephesi, boyası, tesisatları yapılarak onarılan bina yakın zamanda makinelerin de gelmesiyle devasa kimya alanına dönüşmeyi bekliyor.

Okul Müdürü Hakan Soydan ‘‘ Bayramdan sonra binanın alt katını dezenfektan, deterjan ve sıvı üretmek için hazırlamayı düşünüyoruz. En geç Haziran ayına kadar patentimizi alarak kendi markamızı kuracağız. Üretimi okulumuzun Kimya bölümü öğrencileri ve öğretmenleri gerçekleştirecek. Fakat dışarıdan kimyagerlerden de zaman zaman yardım alabiliriz.’’ dedi.

Emeklerinin Karşılığını Almak Öğrencilerimizi Daha Da Heveslendirecek

Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Soydan yakında faaliyete geçecek olan Kimya laboratuarı hakkında yaptığı konuşmada üretimden elde edilen gelirin yine okula aktarılacağını, durum böyle olunca da laboratuarda çalışan öğrencilerin emeklerinin karşılığını aldıklarında boş zamanlarını bile laboratuarda geçirmek isteyeceklerini belirtti.

Bölgenin Dezenfektan İhtiyacı Karşılanacak

Soydan ‘‘ Elde ettiğimiz ürünlerle bölgemizin özellikle kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz. Ama bina içerisinde de satış reyonlarımız olacak. Böylelikle vatandaşımız da kendi öğrencilerimizin üretmiş olduğu ürünlerden faydalanabilecek.’’ dedi.

Öğrenciler Yurtdışında Staj Da Yapabilecek

Yürüttüğü uluslararası staj projeleriyle önceki yıllarda yurtdışına öğrenci gönderen Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aynı projeyi Kimya bölümü öğrencilerine de uygulamayı düşünüyor. Okul Müdürü Hakan Soydan ‘‘ Önceki yıllarda yürüttüğümüz uluslararası projeler sayesinde1 grup Elektrik bölümü öğrencilerimizi Romanya’ya gönderdik. Aynı proje Kimya grubu öğrencilerimiz için de geçerli. Öğrencilerimiz bu projeler sayesinde 15 gün boyunca hiçbir masraf yapmadan yurtdışında staj yapabilecekler. Üstelik Avrupa’da çalışabilir sertifikasına da sahip olabilecekler.

anadolu (2) anadolu (3) anadolu (4)

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,lise,korona,virüs,proje
Yorumlar
Haber Yazılımı