GÜRCİSTAN’DA YEŞİL PASAPORT' DÖNEMİ BAŞLIYOR
Haber
10 Kasım 2021 - Çarşamba 07:36
 
GÜRCİSTAN’DA YEŞİL PASAPORT' DÖNEMİ BAŞLIYOR
YEŞİL PASAPORT' DÖNEMİ BAŞLIYOR
ARHAVİ Haberi
GÜRCİSTAN’DA YEŞİL PASAPORT' DÖNEMİ BAŞLIYOR

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çerçevesinde kamuya açık birçok mekanda 1 Aralık'tan itibaren Kovid-19 belgesi olarak "yeşil pasaport" gösterilmesinin zorunlu olacağını bildirdi.

Garibaşvili, başkent Tiflis'te hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, 18 yaşından büyükler ve turistler için restoranlar, eğlence merkezleri, sinema, opera ve müzeler gibi yerlere girişte gösterilecek "yeşil pasaport" belgesiyle ilgili detayların daha sonra açıklanacağını, bu belgenin sadece ziyaretçilerden isteneceğini, bu mekanlarda çalışanlar için geçerli olmayacağını belirtti.

Garibaşvili, "yeşil pasaport"un 72 saat içinde PCR testi yapan, Kovid-19 hastalığı geçiren veya iki kez Kovid-19 aşısını yaptıranlar tarafından söz konusu mekanlara giriş için kullanılabileceğini ifade etti.

Gürcistan Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Milli Merkezi Başkanı Amiran Gamkrelidze de "yeşil pasaport" uygulamasının kurumlarına ait internet sitesinden cep telefonlarına yüklenebileceğini söyledi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Gürcistan,Yeşil,Pasaport
Yorumlar
Haber Yazılımı