Memleket Partisi Artvin’de Kuruldu Gözler Arhavi'de..
Haber
24 Mayıs 2021 - Pazartesi 12:09
 
Memleket Partisi Artvin’de Kuruldu Gözler Arhavi'de..
Memleket Partisi’nin Kuruluş İl Başkanı Fehmi Mutlu Oldu
ARHAVİ Haberi
Memleket Partisi Artvin’de Kuruldu Gözler Arhavi'de..

Memleket Partisi Artvin’de Örgütleniyor


Memleket Partisi’nin Kuruluş İl Başkanı Fehmi Mutlu Oldu


Kuruluş dilekçesini vererek Türkiye çapında örgütlenmeye başlayan Memleket Partisi’nin Artvin’de örgütlenme görevi Fehmi Mutlu’ya verildi. Muharrem İnce tarafından kurulan partinin ilimizde örgütlenme görevini üstlenen Fehmi Mutlu, bir açıklama yaparak Memleket Partisi’nin kuruluş amaçları ve hedefleri hakkında bilgilendirmede bulundu.
Memleket Partisi İl Başkanı Fehmi Mutlu geniş bir açıklama yaparak partisinin hem ülke genelinde hemde ilimizdeki hedeflerini anlattı. Mutlu tarafından basına ve kamuoyuna gönderilen açıklamada; “ Saygıdeğer basın mensupları kıymetli hemşerilerim, Sözlerime başlamadan önce sizleri saygı ve hürmetle ile selamlıyorum.
Memleket sevdası ile yanıp tutuşan nice gönüllere su serpmek, yitip giden değerlerimizi yeniden şahlandırmak, ülkemizin, milletimizin dünya milletleri nazarında hakkettiği saygın ve onurlu yeri geri kazanmak ve elimizden alınmak istenen geleceğimize sahip çıkmak için yeni bir yola çıktık. Ülkemize, milletimize, halkımıza ve hakkımızda hayırlısı olsun. Bu şarkı burada bitmeyecek demiştik. Evet biz sözümüzün arkasında duruyoruz. Ve sizlere Genya dağından, Kaçkarlardan, Barhaldan, Mençunadan, Bilbilandan, Kokoletten, Klaskur’dan, Sulubandan temiz yürekli, çalışkan insanların gönlünden, dilinden şarkılar söylemey geliyoruz. Dedelerimizin Çanakkalede, Geliboluda, Galiçyada, Filistinde, Kocatepede söylediği şarkılar gibi şarkılar.
Nağmeleri ezgileri, Artvin kokan, Urfa kokan, Muğla, Edirne, Ankara kokan şarkılar söyleyeceğiz. Millete dayatılan ya Cumhur ya Millet ittifakındansın ninnisini kabul etmiyoruz. Biz kendi şarkımızı milletle birlikte söyleyeceğiz. Biz diyoruz ki ne Cumhur ittifakı ne Millet ittifakı, TEK YOL MEMLEKET.
Saygıdeğer basın mensupları, kıymetli Artvinli hemşerilierim. Evrenin bir kanunu var tabiat boşluk kaldırmıyor. Siyasette boşluk kaldırmıyor. Türkiye'de çok parti varken biz niye bir parti kurduk? Çünkü millete verilmiş bir söz vardı ve siyasette tıkanma var. İktidar muhalefet partileri ülkenin can yakıcı sorunlarına karşı çözüm üretemiyor.
Nerden biliyoruz bunu? Kamuoyu yoklamaları ve anketlerin hepsinde kararsızlar tarihin gördüğü en yüksek sevilere çıkmış. Ve elbette Z Kuşağı denilen ve diğer partiler tarafından ihmal edilen, dışlanan, tabirimi mazur görün uzaylı muamelesi yapılan ilk kez oy kullanacak gençler var.
Gençler, yani yarınlarımız. Gençlerimiz de mevcut siyasi partilerden umudunu kesmiş. Nasıl kesmesin. Türkiye ve dünya tarihinin en yüksek işsizlik rakamları sözkonusu. İktidar ise “üniversite bitirenler iş bulmak zorunda değilim” diyor. Bu çocukların öğrenim kredisi borcu var, evlenecek yuva kuracaklar, ev geçindirecekler. Bu gençleri umutsuzluğa sürüklemeye kimsenin hakkı yok. Demek ki siyasette bir boşluk var. İşte biz o boşluğu milletin takdiri ile doldurmak için partileştik. BİR PARTİ KURALIM, 3-5 TANE MİLLETVEKİLİ ÇIKARALIM, PAZARLIK YAPALIM bunun derdinde değiliz.
Yarım kalan bir işimiz bir şarkımız var, o işi tamamlayacağız. İktidar olacağız ve ülkeyi yöneteceğiz. Meydanları, salonları hep birlikte dolduracağız, adımız onun için memleket partisi. Elbette partimizin ulusal ve yerel yani Artvin özelinde politik bir yol haritası olacaktır ve vardır da. Bu hususları ilerleyen zamanlarda siz değerli basın mensupları ve kıymetli hemşerilerimizle paylaşacağım.
Kıymetli Artvinli hemşerilerim, Memleket Partisi olarak bazı kırmızı çizgilerimiz olacak. Nedir o kırmızı çizgiler. 1-Ülkemizin kurucu liderine, Atatürk’e saygısızlık yapanla aramıza mesafe olacaktır. 2-Bölge, ırk, dil, soy-sop, mezhep ayrımcılığı yapanlar ile aramızda mesafe olacaktır. 3-İnsan haklarına, hayvan haklarına, temiz ve sürdürülebilir bir çevrede insanca yaşamamıza karşı olanlar ile aramızda mesafe olacaktır. 4-Terörle arasına mesafe koymayan veya terörün her türlüsünü kınamayanı ile aramızda mesafe olacaktır. Yani, Net olacağız. Duruşumuz, sözümüz, özümüz ile net olacağız. Siyasi etik çerçevesinde kitabın ortasından konuşacağız. Lafları evelemeden gevelemeden DELİKANLI CÜMLELER KURACAĞIZ. Omurgalı olmak önemlidir. Duruş önemlidir. Tut ki, Ali’den miras kaldı sana Zülfikar, Yüreğin yoksa ne yapsın sana Zülfikar. Ali’nin yüreği gibi yürek olacak önce insanda. Çok değerli basın mensupları ve kıymetli Artvinli hemşerilerim, Pandemi sonrası herkes görecek meydanları. Meydanları hep birlikte dolduracağız, coşkuyla ve hep birlikte yarım kalan şarkımızı söylemeye devam edeceğiz.
Memleket sadece kuru bir toprak parçası değildir. Kurdu var kuşu var, dağı var taşı var, insanı var içinde. Memleket budur. Memleketi hep birlikte kalkındıracağız. Bir yanda Cumhur İttifakı bir yanda Millet İttifakı. Biz diyeceğiz ki ne Cumhur ne Millet, tek yol memleket. Atatürkçü, Cumhuriyetçi demokrat bir parti olacağız. Bu muhalefet düzenin cümlesine itirazımız var. Eğitimi, sağlığı, iyi yaşam koşullarını, iyi yaşamın nasıl olacağını konuşacağız. Eğitimin niteliğini konuşacağız. Tarımı, hayvancılığı, markalaşmayı konuşacağız. Tasarımı, turizmi konuşacağız. Duruşumuz gibi ilkelerimiz de net. Memleket için yapılan yanlışları açık yüreklilikle söyleyeceğiz. Böyle gelmiş, böyle gider demeyiz, diyemeyiz. Okullar kapalı, camiler açık. Okulda bulaşıyor da camide bulaşmıyor mu? Cami hepimizin evi. Ama bu hatadır memleket için ne gerekiyorsa onu söyleyeceğiz. Nasıl ve neden susalım?
Söyleyeceğiz. Lokantalar kapalı, lokantalardan ne istiyorsunuz. Ya uçaklar, 200 kişi yan yana binebiliyor, toplu taşımada 2 saat yolculuk yapıyorsun, ama esnaf kepenk açamıyor, lokantalar kapalı. Turiste her şey yahşi, vatandaşa yassağ gardaşım yassağ. Ben onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım. Öz yurdumda garip öz yurdumda parya olmayı kabul etmiyorum. İşte bugün bunların hesabını soramayan bir muhalefet var. Muhalefet olmadığı için iktidar bunları yapabiliyor, hukuku ayaklar atına alabiliyor. Dikensiz gül bahçesinde, Köpeksiz köyde değneksiz dolaşıyor iktidar.
Bitti o günler. Geçti artık o devirler. Artık Muharrem İnce ve Memleket Partisi var.
Kıymetli Artvinliler, yukarıda kırmızı çizgilerimizi saymıştık Şimdi de Memleket Partisi olarak hedeflerimiz hakkında birkaç kelam etmek isterim. “DÖRT ANA HEDEFİMİZ VAR” Birincisi: Ekonomik kalkınma. İkincisi: Katılımcı demokrasi. Üçüncüsü: Hukukun üstünlüğü. Dördüncüsü: Barış ve güvenliktir.
Dört ana hedefimizin ilki: Ekonomik kalkınmadır. Ekonomik göstergeleri anlatırken klasik anlatımlardan ve halkımızı düşünmeyen politikalardan vazgeçeceğiz. Ekonomik büyümeyi tabii ki hedefleyeceğiz. Ama vahşi kapitalizmden uzak duracağız. Yaşam kalitesini konuşacağız. Kişi başına düşen geliri tabii ki konuşacağız, ama adil gelir dağılımı da konuşacağız. Yapılan bina sayısı önemli ama en kolay iş bina yapmaktır. Önemli olan eğitimin niteliğini yükseltmektir. Biliyorsunuz eğitim alanından faaliyet yürüten bir sivil toplum kuruluşunun kurucusuyum ve halen daha başkanlığını yürütüyorum. Ayrıca genel başkanımız da değerli bir eğitimci. Bu nedenle eğitim politikalarına oldukça önem veriyoruz.
Sadece vatandaşın cebini ilgilendirmeyen rakamları değil Tarım ve hayvancılığı konuşacağız. Çiftçimizi, arıcılarımızı, fındık, çay üreticimizi konuşacağız. Ahırları, merekleri, yaylaları, dereleri de konuşacağız. İkinci hedefimiz katılımcı demokrasidir. Devlet kurumlarına olan güveni yeniden tesis edeceğiz. Laikliği konuşmaktan asla korkmayacağız. Kimse laikliği konuşmuyor.
Neden çekiniyorlar? Neden korkuyorlar? İslam ülkelerine bir bakın, o zaman Türkiye’nin farkını hem görürüsünüz. O zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, laikliğin farkını anlarsınız. Biz, Dünyada laikliğin, dinin ve dindarların gerçek koruyucusu olduğunu anlatacağız. Kamuda ve makam mevkilere yapılan görevlendirmelerde Likayatı esas alacağız. Öğretmen yetiştirmeyi yeniden ele alacağız. Eğitim sistemini dünyayla rekabet edebilir hale getireceğiz. Sayıştay’ı yeniden yapılandıracağız. Örgütlü bir toplumun gelişmesi için yasal düzenlemeler yapacağız. Üçüncü büyük hedefimiz hukukun üstünlüğünü tesis etmektir. Yargıya olan güveni yeniden tesis edeceğiz. Her türlü övgüye layık olan şehit, gazi yakınlarına en iyi derecede bakacak bu ülke.
Dış politikamıza saptırılan ekseninden gerçekçi rotasına yeniden getireceğiz. Dördüncü hedefimiz barış ve güvenliktir. Türkiye’yi Avrupa’ya kaçmak isteyenlerin geçiş noktası olmaktan kurtaracağız. Kıymetli Artvinli hemşerilerim, Bu pandemi ortamı bize bir şeyi gösterdi. İnternet. İnternet artık kitap demek, defter demek, kalem demek. Artık internet eğitimin bir parçası oldu. Hem de eğitimin ta göbeğinde. Memleket partisi iktidarında bu ülkedeki bütün çocuklara, öğrencilere, gençlere internet ücretsiz olacak. Söz veriyoruz. Türkiye’deki internet, Avrupa’daki en yavaş ve pahalı internet. Size söz veriyoruz, bütün öğrencilere öğrenimleri boyunca internet hızlı ve ücretsiz olacak. İlk seçimde bir numaralı icraatımız bu olacak. Allah’ın izniyle sayın genel başkanımız cumhurbaşkanı seçildiğimde, Muharrem İnce ve Memleket partisi bu ülkeyi yönettiğimizde, ilk icraatımız bütün öğrencilere öğrenim yaşamları boyunca interneti ücretsiz vermek olacaktır. Hem Ülkemizin hem Artvin’in can yakıcı çok sorunu var kuşkunuz ve şüpheniz olmasın Memleket partisi olarak hepsi için çözüm önerilerimiz var.
Saygıdeğer basın mensupları kıymetli Artvinli hemşerilerim, bugün Memleket partisi Artvin Kurucu il başkanı olarak Partimizin kuruluşu ve hedefleri hakkında sizleri ve sizlerin sayesinde kamuoyunu aydınlatmak için bir araya geldik. Çok kısa süre sonra Artvin ilinde kurucu heyetimizi oluşturup, hızla ilçelerde teşkilatlanma faaliyetlerine başlayacağız. Zaten Fehmi MUTLU Artvin Siyasetine yabancı biri değil biliyorsunuz. Bilgi birikimimiz, tecrübemiz ve yıllardır biriktirdiğimiz dostlarımız var. En kısa sürede gerekli çalışmalar tamamlanarak il kongremizi yapmayı hedeflemekteyiz.
Bu süreç içerisinde gerekli açıklama ve bilgilendirmeler hem sosyal medya hem de yerel basın organları ile paylaşılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle katılım sağlayan tüm basın mensuplarına ve Artvinli hemşerilerimize teşekkürlerimi iletiyor ve “BİR ÇİFT MAVİ GÖZÜ REHBER BİLEN” tüm demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlük aşıklarını, Memleket Partisi çatısı altına ülkesine ve milletine hizmet etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: memleket,partisi,muharrem,ince,artvin,arhavi,ilçe,başkanı,il
Yorumlar
Haber Yazılımı