Sarp Sınır Kapısında beklenen ilgi olmadı.
Haber
07 Haziran 2021 - Pazartesi 13:37
 
Sarp Sınır Kapısında beklenen ilgi olmadı.
Sarp Sınır Kapısında beklenen ilgi olmadı.
KEMALPAŞA Haberi
Sarp Sınır Kapısında beklenen ilgi olmadı.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı, Korona virüsle önleyici tedbirler kapsamında 15 aydır yolcu giriş ve çıkışlara kapatılmıştı ancak 1 Haziran itibariyle yaya ve turist geçişine açılan kapıda beklenilen yoğunluk yaşanmadı.


Gürcistan Hükümeti yeni tip Korona virüsle (Covid19) mücadele kapsamında aylardır turist geçişine kapalı olan tüm sınır kapılarının 1 Haziran'da açılmasına karar ardından sarp sınır kapısında beklenen yoğunluk yaşanmadı.

Kapının açılacak haberi bölge esnafını heyecanlandırmış fakat bugün itibariyle beklenilen yoğunluk yaşanmaması kemalpaşa esnafını üzdü.

Türkiye’de, 1996 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kumarhaneler kapatıldı, kumara yasak geldi. Türkiye’de kumarhanelerin yasaklanmasından sonra kumar tutkunlarının adresi, komşu ülkeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gürcistan ve Bulgaristan oldu. Uçakla ve feribot seferleri ile seyahat edilen Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa ile araç ve yaya geçilerek ulaşılan Artvin’de, Türkiye sınırına 17 kilometre mesafedeki Gürcistan’ın Batum kenti ve Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’na 10 kilometre uzaklıktaki Bulgaristan’ın Svilengrad kenti, Türk vatandaşlarının akınına uğruyor.

Milyonlarca doların bu ülkelerde kumara harcandığı öne sürülüyor. Büyük tur organizasyon firmaları ise Karadeniz ülkeleri başta olmak üzere Balkanlar ve bazı Avrupa ülkelerine cazip turlar düzenliyor. Bazıları, Schengen vize işlemlerinin kumarhaneler tarafından ücretsiz olarak yapıldığını belirtirken, bazı operatörler de konaklamaları ücretsiz olarak sunuyor.

ADAM SABAH DÖNÜYOR, CEBİNDE BİR ÇORBA PARASI YOK

Kumar tutkunlarının yaşadıklarına şahit olan esnaf, vatandaşlar ve yakınları, ortaya çıkan dramları anlatarak uyarılarda bulunuyor. Türkiye sınırındaki Artvin ilçelerinde yşayan arkadaşlarımız çay parası ya da maaşını alanların Batum’a gittiğini belirterek, "Orada ne var, ne yok, eğlence ve kumara harcıyor. Ne var Batum’da, niye gidiyorlar? Buraya dönünce eşi 10 lira istedi mi vermiyor ama orada cebindekinin tamamını harcıyor" dedi.

33 yıldır yörede taksicilik yapan Lokumcu (56) ise “Sarp Sınır Kapısının açıldığı ilk günden itibaren burada taksicilik yapıyorum. İlk kez kapının kapandığını gördüm. 1 Haziran da açıldı fakat istediğimiz seviyede değil. Beklediğimiz yoğunluk ilerleyen günlerde gerçekleşir diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: sarp,sınır,kapısı,beklenen,ilgi,yok
Yorumlar
Haber Yazılımı