Şavşat’ta hukuksuzluğa karşı direniş.
Haber
28 Mayıs 2021 - Cuma 11:49
 
Şavşat’ta hukuksuzluğa karşı direniş.
HES projesinin inşaatının sürdürülmesine tepki büyük.
ŞAVŞAT Haberi
Şavşat’ta hukuksuzluğa karşı direniş.

Artvin Şavşat’ta mahkemenin iptal kararının Danıştay tarafından onanmasına rağmen Hanlı HES projesinin inşaatının sürdürülmesine tepki büyük.
Şavşat Dernekleri Federasyonu Başkanı ve davanın avukatı Halis Yıldırım, “Hukuksuz işleyişi durduracağız. O iş makinelerini alandan çıkaracağız” dedi. Bölge halkı, dün Şavşat Adliyesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Yıldırım, “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararının iptali için dava açıldı. Bunun keşfi beklenirken Danıştay ilk davayı karara bağladı, şirketin itiraz nedenleri yerinde bulunmadı. Alt mahkemede de kararı oy birliğiyle onayarak 17 Mayıs’ta tebliğ etti. Bu karar doğasına, suyuna, dağına, canlı cansız tüm varlıklarına sahip çıkan Şavşat halkının mücadelesinin eseri” diye konuştu.

İş makineleri sahadan çıkana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım “Hukukun üstünlüğüne, demokratik değerlere sonuna kadar bağlı Şavşat halkı çığlığının duyulmasını istiyor. Eğer adalet ve hukukun işletilmesini sağlamıyor, Anayasal görevlerinizi ihmal etmekte de bir beis görmüyorsanız, Şavşat halkı sesini ve eylemini çok daha yükselterek meşru ve yasal haklarını kararlılıkla sürdürecek’. Şavşat halkı her şeye karşın doğasına, dağına suyuna, çevresine kararlılıkla sahip çıkmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: şavşat,hes,hayır,eylem
Yorumlar
Haber Yazılımı