Arhavi'de Bazı Doktorlar iş bıraktı
Haber
08 Şubat 2022 - Salı 11:16
 
Arhavi'de Bazı Doktorlar iş bıraktı
Arhavi'de iş bırakma eylemi Doktorlar iş bıraktı
ARHAVİ Haberi
Arhavi'de Bazı Doktorlar iş bıraktı

Türk Tabipler Birliği (TTB) 8 Şubat Salı günü grev yapma kararı aldı. Vatandaşlara çağrıda bulunan İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, "Polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz." demişti.

TTB, sağlık çalışanlarının özlük haklarını içeren düzenlemeye ilişkin başlattığı "Beyaz Nöbet" eylemi sonrasında, çağrıya kulak veren  Arhavi'deki 1 nolu sağlık ocağı iş bıraktı İlçe Hastanesinde ise acil servis ve randevülü hastalara bakılırken  sağlık kuruluşları yarın itibari ile normale dönmesi bekleniyor.

Grev Amacının başlıca nedenleri şöyle; 

İstifalar ve göçlerin çok artması, 5 dakikada 1 muayenelerin artık çekilmez olması, özel hastanelerde patronların ciro baskıları, iş yeri hekimlerinin iş yeri sahiplerinin dediklerini yapmak zorunda kalmaları ve gerçek ücretleri yapmak zorunda kalmaları... Biz aslında düşük ücretler alıyoruz ve geçinemiyoruz. Bütün bunların sonunda aralık ayında bir iyileştirme yapılacağı söylenmişti. 

Yasa teklifi bütün partilerin desteğiyle çıktı ama geri çekildi ve bir daha da gündeme gelmedi. Biz bunun yetersiz olduğunu söyledik. Hekimlerin bir kısmını ilgilendiriyordu, diğer sağlık çalışanlarına bir katkı sağlamıyordu. Biz bunun daha da genişletilmesini beklerken hiç gündeme getirilmedi.

WhatsApp Image 2022-02-08 at 11-10-10

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Arhavi'de Bazı Doktorlar iş bıraktı
Yorumlar
Haber Yazılımı