Hopalılar kafes balıkçılığı yapmak isteyen şirketin ÇED toplantısına engel oldu
Haber
17 Nisan 2022 - Pazar 03:16
 
Hopalılar kafes balıkçılığı yapmak isteyen şirketin ÇED toplantısına engel oldu
Hopalı balıkçılar ve vatandaşlar, Çamlıköy sahilinde kafes balıkçılığı yapmak isteyen şirketin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısına engel oldu.
HOPA Haberi
Hopalılar kafes balıkçılığı yapmak isteyen şirketin ÇED toplantısına engel oldu

Hopalı balıkçılar ve vatandaşlar, Çamlıköy sahilinde kafes balıkçılığı yapmak isteyen şirketin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısına engel oldu. Şirket yetkilileri ile bakanlık temsilcileri, bilgilendirme toplantısının yapılamadığına ilişkin tutanak tutarak salondan ayrılmak zorunda kaldı.

Selazur Su Ürünleri Turizm ve Tarım Limited Şirketi, Artvin’nin Hopa ilçesi Çamlıköy sahili açıklar kafes balıkçılığı projesi için ÇED sürecini başlattı. Bu kapsamda yöre halkıyla bilgilendirme toplantısı yapmak isteyen şirket, toplantının 14 Nisan’da yapılacağını duyurdu.

Hopa’da bir otel salonunda yapılmak istenen toplantı, Hopalı balıkçılar ve vatandaşların tepkisi üzerine yapılamadı. Toplantı öncesinde kafes balıkçılığının hem denizleri hem de çevreye zarar vereceğini belirten vatandaşlar, projeye karşı olduklarını belirterek ÇED konusunda bilgilendirme istemediklerini dile getirdi.

TUTANAK TUTUP SALONDAN AYRILDILAR

Vatandaşların tepkileri üzerine şirket yetkilileri ve bakanlık temsilcileri, tutanak tutarak salondan ayrılmak zorunda kaldı. Tutanakta, şöyle dendi:

“İlimiz, Hopa ilçesi Çamlıköy mevkiinde deniz yönü açıklarında Selazur Su Ürünleri Turz. Tar. Tic. Ve San. Ltd. Şirketi tarafından yapılması planlanan ‘Selazar Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ projesine ilişkin olarak ÇED Yönetmeliği uyarınca ÇED süreci başlatılmış ve devam etmektedir. Yönetmeliğin 9. Maddesi gereği, yöre halkına ‘Halkın Katılım Toplantısı’ yapılacağına dair duyuru yapılmıştır. Toplantı saati ve tarihinde toplantı yeri olarak belirlenen mahalde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü personelleri ve diğer kamu kurumu temsilcileri ile yöre halkı hazır bulunmuştur.

Toplantıya iştirak eden yöre halkı tarafından proje ile ilgili bilgilendirilmek istemedikleri ve projeye karşı oldukları belirtilerek toplantının yapılmasını istemediklerini belirtmeleri üzerine toplantı sonlandırılmıştır.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hopalılar, kafes, balıkçılığı, yapmak, isteyen, şirketin, ÇED, toplantısına, engel, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı