Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.
Haber
02 Nisan 2022 - Cumartesi 10:33
 
Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.
KEMALPAŞA Haberi
Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.

Sarp Gümrük Kapısı yapılan çalışmalarda ilklerin yaşandığı örnek kapılar arasında yer alıyor. Türkiye’de en çok insan trafiğinin olduğu Sarp Kara Hudut Kapısında yapılan çalışma ve uygulamalar ile taktir topluyor. Bölgedeki yapılan çalışmalar beğeni toplarken birtakım çevrelerin yıpratma politikası ellerinde patladı.
 
Gürcistan PCR şartını kaldırdı, Sarp Sınır Kapısı'ndan geçişler arttı Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda Gürcistan tarafından uygulanan koronavirüs testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla sınır kapısında yolcu geçişlerinde yüzde 74 artış sağlandı.
 
1 Mart'ta Gürcistan tarafından uygulanan koronavirüs testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla Sarp Sınır Kapısı hareketlenmeye başladı. “Koronavirüs pandemisi tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz yönde etkilerken Kemalpaşa ilçemizde bulunan Sarp Sınır Kapısı, Türkiye'nin kara sınır kapıları arasında yolcu trafiği bakımından ilk sırada yer almaktadır. Gürcistan, pandemi dolayısıyla ülkeye girişlerde yolculardan PCR testi istiyordu. Gürcistan’ın 1 Mart 2022 tarihi itibarıyla bu şartı kaldırılmasıyla sınır kapısında yolcu geçişlerinde yüzde 74 artış sağlandı. 1 Mart öncesinde günlük ortalama 4 bin 386 yolcu giriş çıkış yaparken, 1 Mart sonrasında ise günlük ortalama 7 bin 619 yolcu giriş çıkış yaptı.
 
İLK KEZ SARP KAPISINDA UYGULANDI
 
Ticaret Bakanlığınca 15 Mart 2022 tarihinde hayata geçirilen uygulama ile trafik cezası ve köprü-otoyol geçiş ücreti ödemesi bulunan araç sürücülerinin yurt dışına çıkışlarına söz konusu ceza ve ödemelerin yapılmasıyla geçişlerine izin verilmeye başlandı.
Bu kapsamda Sarp Sınır Kapısında bugüne kadar 10 milyon 202 bin 710 lira trafik cezası, 2 milyon 909 bin 661 lira köprü-otoyol geçiş ücreti olmak üzere toplam 13 milyon 112 bin 377 lira ceza tahsil edildi.
Öte yandan son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Kaçkar Bölge Müdürünün, “Sarp’ta Mobing” konulu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Haberin Sarp Kapısı’nda yapılan çalışmalara gölge düşürmek amaçlı olduğu öğrenildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sarp, Sınır, Kapısı, Hareketlendi.,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.
Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.
Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.
Sarp Sınır Kapısı Hareketlendi.
Yorumlar
Haber Yazılımı