Yarışlar nefes kesti.
Haber
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 09:56
 
Yarışlar nefes kesti.
Yarışlar nefes kesti.
MURGUL Haberi
Yarışlar nefes kesti.

Artvin Murgul İlçesinde düzenlenen Karadeniz Mahalli Offroad yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Yarış sırasında aracı takla atan sürücü, aracının düzelmesiyle yarışa devam etti. Bir başka sürücü ise önde götürdüğü yarışı aracının finiş çizgisine birkaç metre kala bozuldu. Yardımına ise, arkasından gelen rakibi yetişti, aracı iterek finişi tamamlamasını sağladı.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) in organizasyonunda gerçekleştirilen Karadeniz Off-Road kupası yarışlarının birinci ayağı Artvin'in Murgul İlçesi Damar Köyünde yapıldı.
katılımc“Normalleşme sürecinden sonra bu tür etkinlikler bizler için daha iyi oluyor bu heyecanı yaşıyoruz. Bu alanda boğa güreşleri ve diğer yana da off-road yarışları da yapılıyor. Off -road bizler için daha heyecanlı bu daha farklı olduğu için bu heyecana ailecek ortak olduk. Düzenleyenlere teşekkür ederiz”
Ordu Fatsa’dan katılan Off-Road aracı Pilotu Devrim Kara “ Parkur sert bir zemin ama Off-Road deyince zorluk akla geliyor bizde bunun üstesinden gelmeyi biliyoruz, alışkınız yani kırıcı olması yada daha yumuşak etaplarda ona göre gaz basıyoruz. Sonucu bulmak için gaz basıyoruz. Bugün de sonucu bulduk mutluyuz şükürler olsun.”

Aracı varış noktasında arızalanan ve diğer yarışmacının aracını itmesiyle yarışmayı tamamlayan Şavşat Off - road spor kulübü sporcunu Ko Pilot Av. Murat Çakal ; “Bu etap da bugün oldukça zor anlar yaşadık etap oldukça ağırlaştı etap içerisinde bir çok araç kaldı. Yağmurun serpmesi nedeniyle ağırlaşan pist aracımızı oldukça zorladı. En son ama tabi bu bir centilmenlik uçuş rampasında pilotumuz Mehmet Fatih Kaya aracımızı fazla yükseltti indiğimiz de arazi şanzımanını kaybettik ama bir şekilde finiş gördük. Finişten sonra servis alanına kadar da hemen arkamızda ki yine Murgul Off- Road kulübü adında yarışan Sabri Yapıcı aracıyla bize destek verdi servis alanına kadar getirdi bu sayede derecelerimiz de bir sorun olmadı.”
Fatsa Off-road Spor Kulübü başkanı Üzeyir Erdoğan (arabası takla atan kişi ;” Fatsa’dan geliyorum. 3 araç katıldık. Kendim S4 pilotuyum. Pilot ve Ko Pilot olarak yarıştığımız araçta bir takla attık takla attıktan sonra aracımız geri kalktı hiç durmadan yarışa devam ettik gayet güzel bir yarış oldu. Güzel bir organizasyon. Pilot olarak bu tip şeylere çok alışkın değiliz bu tip aksiyonlar yaşanmıyor genel de ama bizde soğuk kanlılıkla seyircinin de tezahüratını alınca daha duramadık aynı şekilde araç kalkar kalkmaz tam gaz topuk yaptık devam ettik.”dedi.

 

WhatsApp Image 2021-07-11 at 20-43-48 (1) WhatsApp Image 2021-07-11 at 20-43-48 WhatsApp Image 2021-07-11 at 20-43-50 (1) WhatsApp Image 2021-07-11 at 20-43-50 WhatsApp Image 2021-07-11 at 20-44-25

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: murgul,offroad
Yorumlar
Haber Yazılımı