S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Seçimi'nde Protokol Krizi Yaşandı
Haber
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 10:26
 
S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Seçimi'nde Protokol Krizi Yaşandı
S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kongresi yapıldı.
ARHAVİ Haberi
S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Seçimi'nde Protokol Krizi Yaşandı

S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Mustafa Yılmaz’ın güven tazelediği kongrede 2021-2023 yılları arasındaki Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, raporların okunmasıyla devam etti. Genel kurulda Divan Başkanlığına Güven AKSOY yardımcılıklarına ise Erol ATAMAN, Ahmet EKMEKÇİ ve Alaattin TURANLI seçildi.

Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Yılmaz, genel kurulda yaptığı konuşmada,“Esnaf ve sanatkarlarımızın 2020yılında sel, deprem gibi doğal afetlerin yanında dünyayı etkisi altına alan Pandemi döneminde esnaf ve sanatkarlarımız zor durumda kalmış, Cumhurbaşkanımız , TESKOMB Genel Başkanımız, bölge birliği başkanımız, Halk Bankası müdürümüz vermiş oldukları destek ve katkıları ile bir nebze nefes almış olmalarından dolayı  huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Temmuz itibariyle ödemelerimiz geriye dönmeye başladı. ‘Esnafın dükkânı açıldı ama şu anda esnafın ayakta durabilmesi için en az üç ay taksitlerin kaydırılmasına ihtiyacı olduğunu, ayrıca taksitlerde kısmı tahsilat yapılmasını teskomb dan yazılı ve sözlü olarak talepte bulunduk.” diye konuştu.

Bayraktar Kültür Merkezinde yapılan olağan genel kurulda Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2021 olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin katılımı ile yapıldı. Genel kurula, Rize Halk Bankası Müdürü Ercan Birtek, Rize-Artvin Kooperatif Başkanları, Esnaf Odaları Başkanları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Oluşan divanın ardından faaliyet raporları bütçe gelir giderleri ve oda başkanı seçimleri yapıldı. Üyesi olan Arhavi Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatif başkanlığına  mevcut görevi yürüten Mustafa Yılmaz tek liste halinde tekrar seçilerek 3 yıllığına başkan seçilmiş oldu.Programda 36 yıl Başkanlığını yapan  Reşat SÖNMEZ’ e  hizmetlerinden dolayı Arhavi Belediye Başkanı Vasfi KURDOĞLU plaket taktim etmek isterken Plaketi kabul etmeyerek geri çeviren SÖNMEZ Salonda Kısa süreli krize neden oldu. Yaşanan Olay Sonrası tepkilere neden olan plaket krizi sonrası  seçim programı yeni yönetimin seçilmesiyle son buldu.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Yılmaz, Hikmet Çakar, Osman Mirasyedi, Metin Alçiçek, Yaşar Kocaman yer aldı. Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Necmettin Numanoğlu ve Selma Kekeva seçildi.

art resm3 

rem2

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,esnaf,sanatkarlar,kredi,kefalet,seçimleri
Yorumlar
Haber Yazılımı