Arhavi'de kafes balıkçılığı’na ‘Hayır’ dedi
Haber
09 Şubat 2022 - Çarşamba 15:05
 
Arhavi'de kafes balıkçılığı’na ‘Hayır’ dedi
BORÇKA Haberi
Arhavi'de kafes balıkçılığı’na ‘Hayır’ dedi

Artvin’in Arhavi ilçesi Güngören Köyü açıklarında Kılıç deniz ürünleri üretimi ihracat ithalat ve ticaret a.ş tarafından yapılmak istenen ağ kafeslerde su yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı Halkeğitim Merkezinde şirket yetkilileri ile resmi kurum yetkilileri tarafından yapılmak istendi.

Ardından söz alan S. ÇAKAR ve Şadi YILDIZCAN , kafes balıkçılığının denizlerde ve çevrede verdiği zararları açıklayarak, bu işi yapanların doğru dürüst denetlenmediğini ifade etti. Akabinde toplantı başlamadan önce salonda bulunan yöre halkı ve balıkçılar kesinlikle kafes balıkçılığını istemediklerini İlçe olarak devlet yatırımlarına karşı olmadıklarını ve hali hazırda sularda zaten 1 adet kafes balıkçılığı faaliyet gösterdiğini fakat bakanlığın ve tarım il müdürlüğünün her kafes yapmak isteyene ilçemizin koordinatlarını vermesinden rahatsız olduklarını dile getirdiler. Şuan itibari ile çevre şehirciliğin çed sunum bildirimlerinde ilçemiz sınırları içerisinde yapılan veya yapılması planlanan 7 farklı şirketin projesi görünüyor. bu projeler hayata geçerse amatör ve profesyonel balıkçılarımıza avlak sahası kalmadığı gibi ilerde doğabilecek çevre kirliliğinin boyutu hakkında endişelerimiz var. bu yüzden denizimizde daha fazla kafes projesi istemiyor, devletimizin bu alanda ki yatırımlarını sularında hic proje bulunmayan ilçelere kaydırmasını istiyoruz.

Dediler ve Toplantıyı terk ettiler ve toplantıya katılım göstermediler. Bu durum üzerine İlgili kurum temsilcileri ve Köy Muhtarı vekili kafes balıkçılığının istenmediği doğrultusunda tutanak tutarak imza altına aldılar.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Arhavi'de kafes balıkçılığı’na ‘Hayır’ dedi
Yorumlar
Haber Yazılımı