hopa dan kanoyla 6 ayda alanyaya ulaştı
Haber
28 Kasım 2022 - Pazartesi 10:45
 
hopa dan kanoyla 6 ayda alanyaya ulaştı
HOPA Haberi
hopa dan kanoyla 6 ayda alanyaya ulaştı

Kız çocuklarının eğitimine dikkati çekmek amacıyla kanosuyla Hopa ilçesinden denize açılan Şenol Özdemir (45) Türkiye’nin dört denizinde kürek çekerek 6 ayda Alanya'ya geldi.
Şenol Özdemir’i Alanya'da Atiye Yıldız karşıladı. Yıldız, Özdemir'e altı adet gül vererek İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıda hayatına kaybedenler anısına denize bırakmasını istedi. Karadeniz, Marmara ve Ege’yi geçerek Akdeniz’e gitmeyi planlayan Özdemir, dört ay içerisinde Hatay’ın Suriye sınırında final yapmayı planlıyor.
“YAPILMAYANI YAPACAĞIM”
Ekstrem sporla ilgilendiğini ve Koruncuk Vakfı için bir bağış kampanyası başlattığını belirten Özdemir, “Ayrıca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyorum. Dört denizi tek seferde geçmek. Dünyada ve Türkiye’de yapılmayan bir şeyi yapmaya gayret ediyorum” dedi.
“DÜNYADA BİR İLK OLACAK”
Sosyal medyadan manevi destek beklediğini ifade eden Özdemir şöyle konuştu: “Kano gezgini olarak beni takip edebilirsiniz. Yaklaşık 6 aylık bir zamanda Alanya’ya geldim. 4 bin 800 kilometrelik yolculuk yapacağım. Denizde kano ile yolculuk yapmaya deniz her zaman müsaade etmiyor. Fırtınalarda bekleyerek Alanya’ya ulaşmak 6 ay sürdü. Bunun 72 günü ancak yolculuk yapabildim. Hedefim Suriye- Türkiye sınırına ulaşarak dört denizi aşmak. Ardından ise dünyada yine bir ilk olarak okyanusu aşma hedefim var.”
Kaynak: Editör:
Etiketler: hopa, dan, kanoyla, 6, ayda, alanyaya, ulaştı,
Yorumlar
Haber Yazılımı