Arhavi Myo öğrencilerini Tedirgin eden yurt sorunu çözüldü
Haber
14 Ağustos 2022 - Pazar 10:18
 
Arhavi Myo öğrencilerini Tedirgin eden yurt sorunu çözüldü
ARHAVİ Haberi
Arhavi Myo öğrencilerini Tedirgin eden yurt sorunu çözüldü

2021 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesinde yer alan Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yüz yüze eğitim sevinci yarım kalmıştı.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü, Mustafa Demirkıran, Dekan Prof. Dr. Zafer ÖLMEZ ve kurum yetkilileri tarafından incelemelerde bulunuldu.Geçen yıl Artvin Çoruh Üniversite rektörlüğü derslerin 40’ının yüz yüze 60’ının uzaktan eğitimle yürütülmesine karar verilmişti. Yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasıyla birlikte öğrenciler kalacak yer arayışına girdiler Fakat 169 kişilik kapasiteye sahip Arhavi Kredi ve Yurtlar Kurumu tamamen dolmuş olup yaklaşık 350 öğrenci açıkta kalmıştı Bir kısım öğrenci ev tutmuş olmasına rağmen yüksek kira fiyatları öğrencileri oldukça kısıtlamaktaydı. Henüz ek yerleştirmeler dahi olmadan bu kadar öğrencinin açıkta kalması kalacak yer sorununa sebep olmasının yanı sıra, öğrencilerin kayıt dondurma ya da tercih etmeme gibi sorunları da beraberinde getirmişti.Bunla ilgili olarak Üniversite,Gençlik Spor ve Kyk iş birliğiyle Kaymakamlık arkasında bulunan kyk binası revize edilerek 200 öğrencinin kalacak yeride çözülmüş olacak.

İLÇE ESNAFIMIZ CANLANACAK
Konuyla ilgili Açıklama Yapan Ak Parti ilçe başkanı Remzi GEDİK şöyle Konuştu;  Üniversitelerin kuruldukları kente sosyal, kültürel, ekonomik etkileri vardır. Bu faktörler içerisinde hesaplanabilirliği en yüksek olan ekonomik etkidir ve kısa vadede kendini belli eder. Üniversiteler, kuruldukları ilk günden itibaren gerek sermaye yatırımları gerek maaş ödemeleri gerekse eğitim için kente gelen öğrencilerin harcamaları ile kentte ekonomik bir canlılık yaratırlar.yaklaşık olarak 200 öğrencinin yurt sorununu hep birlikte kurumlarımız ile hallettik inşallah ilçemize büyük katkısı olur emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum dedi

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arhavi, Myo, öğrencilerini, Tedirgin, eden, yurt, sorunu, çözüldü,
Yorumlar
Haber Yazılımı