Arhavi Protokolü'nden 19 Mayıs Mesajları
Haber
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 12:17
 
Arhavi Protokolü'nden 19 Mayıs Mesajları
Arhavi Protokolü'nden 19 Mayıs Mesajları
ARHAVİ Haberi
Arhavi Protokolü'nden 19 Mayıs Mesajları

Kaymakamımız Mehmet Şerif Olçaş'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün19 Mayıs 1919’da Samsun’da Başlattığı Bağımsızlık Mücadelesi, Tarihe Gömülmek İstenen Bir Milletin Tekrar Doğuşu, Özgür Ve Müreffeh Yarınlara Yürüyüşüdür. İstiklalimiz Ve İstikbalimiz İçin Verdiğimiz Son Büyük Mücadele Olan Kurtuluş Savaşıyla Aziz Milletimiz, Vatan Ve Bayrak Sevgisini, Özgür Yaşama Kararlılığını Tüm Dünyaya İlan Etmiş; Cumhuriyetimizin Kuruluşuna Uzanan Süreç, Başka Milletlerin Bağımsızlık Mücadelesine De Örnek Olmuştur.

 19 Mayıs 1919’da Tutuşturulan Meşale, Milletimizi Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkarma Mücadelemizde Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Etmektedir.

Bugün Bu Duyguların Yaşatılması İçin Hepimize Özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti Emanet Ettiği Gençlerimize Büyük Görevler Düşmektedir.

Sevgili Gençler, Aziz Şehitlerimizin Canları Pahasına Savundukları Bu Vatan Üzerinde Kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Geleceği, Bu İstiklal Şuuruyla Yetişen Sizlere Emanet Edildi.

Sizlerin En İyi Şekilde Yetişmeniz, Çağın Gerekleri Doğrultusunda Nitelikli Bir Eğitim Almanız Devlet Ve Millet Olarak En Önemli Amacımızdır.

Birlik Ve Beraberlik İçinde Bu Topraklara Ve Tarihimize Duyduğumuz Derin Sevgi Ve Bağlılık, Birlikte Oluşturacağımız Mutlu Ve Müreffeh Geleceğe Olan Güvenimiz, Milletçe Bizi Birbirimize Daha Çok Kenetleyecektir. Gençlerimizin Emanetinde Bulunan Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımak İçin Özveriyle Çalışacağına Yürekten İnanıyoruz.

Bu Anlamlı Günü Gençliğimize Emanet Eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere, Tüm Şehit Ve Gazilerimizi Minnet Ve Şükranla Anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramını Kutluyorum.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Vatanına esareti yakıştıramayan, bağımsızlıktan, milli egemenlikten, çağdaşlıktan, bilimden yana büyük bir önderin milletiyle beraber karanlığa bir ışık yaktığı tarihtir 19 Mayıs 1919. Milletini her şeyin üstünde tutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yine milletiyle beraber inanç ve azim ile destansı bir bağımsızlık mücadelesi vermiş, adını tüm dünyaya duyurmuştur.

Öngörüsü ve dehasıyla bizi her daim kendine hayran bırakan Ata’mız, bu sebeple bu tarihin sorumluluk ve emanetini de bunu başaracak kudretteki gençlerimize bırakmıştır. O gençler ki; kültür, sanat, spor, eğitim ve bilimle donanarak, yarınlara umut, ışık ve yeni önderler olacaktır. Gençlerimize düşen görevse, bu emaneti, bu tarihi, bu mücadeleyi iyi okumak, anlamak, korumak ve sahip çıkmaktır.

102 yıl önceki emsalsiz mücadelenin ilk günkü heyecanını pırıl pırıl gençlerimizin yarınlarımıza taşıyacağına olan sonsuz inancımla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mücadele arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ak Parti Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla birlikte milli mücadelemizin ilk adımı atılmış, Necip Milletimiz istiklal ve istikbaline göz diken düşmanlara karşı kurtuluş savaşı mücadelesini başlamıştır. 19 Mayısta ilk kıvılcımı atılan bu özgürlük ve bağımsızlık ateşi Türk milletinin vatanı uğruna verdiği destansı bir zafere dönüşmüş ve tüm dünyaya örnek olmuştur.

Zafere inanmış bir milletin her türlü yokluğa göğüs gererek neleri başarabileceğini bütün dünyaya gösterdiği bu kutlu zafer istiklâl ve istikbal mücadelesinin bugünkü varisleri gençlerimize armağan edilmiştir. 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verilen öneminde bir göstergesidir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Gençlerimizi, ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır. Bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz ve umudumuz gençlerimizdir. 19 Mayıs 1919'un 102. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Milliyetçi Hareket Partisi Arhavi İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşuna Giden Yolda, İlk Ve En Önemli Adımlardan Biri Olan, Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a Çıkarak, Yüce Türk Milletinin İlelebet Bağımsızlığını, Aziz Milletimizin Birlik Ve Beraberliğinden Almış Olduğu Güç İle Tüm Dünyaya İlan Ettiği Tarihin 102’inci Yıldönümünü, Milletimizin Tüm Bireyleriyle Kenetlenerek Coşkuyla Kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün19 Mayıs 1919’da Samsun’da Başlattığı Bağımsızlık Mücadelesi, Tarihe Gömülmek İstenen Bir Milletin Tekrar Doğuşu, Özgür Ve Müreffeh Yarınlara Yürüyüşüdür. Bu Anlamlı Günü Gençlerimize Emanet Eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Ve Tüm Şehitlerimizi Bir Kez Daha Rahmetle Anarken, Gazilerimizi Minnet Ve Şükranla Anıyor, Başta Gençlerimiz Olmak Üzere Arhavi'liHemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı’nı Kutluyorum.

 

İyi Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Atabek’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

İyi Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Atabek, “ İstiklal Harbimizin Meşalesi 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Yakıldı. Havza, Amasya Ve Sivas Üzerinden Erzurum’a Uzanan Bir Yol İle Cumhuriyet’e Kavuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’a “1919 Yılı Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a Çıktım” Diyerek Başlamış Ve Bugünün Bir Dönüm Noktası Olduğuna Dikkat Çekmiştir. Tarihî Sorumluluk İçinde, Millî Bayramlarımızın Gerektirdiği Heyecanı Yaşayarak Cumhuriyetimizin Kazanımlarını Muhafaza Eden Türk Gençliğinin Ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramını İçtenlikle Kutluyorum.

Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Atatürk’ün 1919’da yaktığı İstiklal meşalesini hiç sönmesin diye emanet ettiği Türk milletinin yiğit gençleri başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün günü armağan ettiği gençlerimizle ezelden beri duyduğumuz gurur, ebede kadar devam edecektir. Tıpkı bugünlerin emanet edildiği gibi yarınlarımız da gençlerimize emanettir. İşgal altındaki topraklarımızın bağımsızlığına kavuşması için atılan bu büyük adım, Türk milletinin birlik ve beraberliği ile zaferle sonuçlanmış, bugünkü özgür Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının şanlı tarihimize altın harflerle yazdığı ve bizlerin bugün gururla andığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor, bu vesileyle vatan savunmasında şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sıhhat diliyorum.

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,19,mayıs,kutlamaları
Yorumlar
Haber Yazılımı