ARHAVİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ YAKINDA AÇILIYOR
Haber
08 Ağustos 2021 - Pazar 11:03
 
ARHAVİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ YAKINDA AÇILIYOR
ARHAVİ Haberi
ARHAVİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ YAKINDA AÇILIYOR

ARHAVİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ YAKINDA AÇILIYOR

Tahmini olarak 14 ağustosta geçici kabul belgesi çıkacak olan Arhavi Toplum Sağlığı Merkezi’nin eksik olan bir takım resmî işlemlerinin ardından faaliyete geçeceği öğrenildi.

Arhavi Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Kevser Osmanoğlu yaptığı açıklamada, herhangi bir aksilik yaşanmadığı durumda bir hafta on güne kadar yeni binaya geçeceklerini ifade etti. Geçici binada hizmet vermekte zorlandıklarını belirten Osmanoğlu; yer, hava, bilgisayar kullanımı gibi alanlarda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Bir haftaya kadar yeni binaya geçmeye çalışacaklarını belirterek, elektrik ve su gibi prosedürlerin resmiyette gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

YENİ KOMPLEKS 3 KURUM OLARAK HİZMET VERECEK

Faaliyete geçecek olan yeni binada üç ayrı alanda vatandaşlara hizmet verilecek. Üç ayrı girişe sahip olacak bina; Toplum Sağlığı Merkezi, 01 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetler İstasyonu olarak faaliyet gösterecek.

EN İYİ HİZMETİ VERDİK

Doktor Osmanoğlu, kurdukları geçici birime rağmen hizmette hiçbir aksaklığın olmadığını ve ellerinden gelen en iyi hizmeti verdiklerini söyledi. Aile hekimliği hizmetlerinin aynı şekilde devam ettiğini ve covid-19 aşı uygulamalarının hiçbir aksaklığa uğramadığını, taşınmanın ilçeye negatif bir etkisinin olmadığını belirtti. Sadece geçici binaya taşınma gününde hasta kabulünün uygun olmaması sebebiyle 1 gün hizmet veremediklerini ifade etti. Taşınma dolayısıyla yaptıkları tek farklı uygulamanın ise yurt dışı çıkışlarında yapılan covid-19 testlerinin hastaneye yönlendirilmesi olduğunu söyledi.

ARTVİN’DE İKİNCİYİZ

Arhavi Covid-19 aşı uygulamalarında Yusufeli’nden sonra en yüksek ikinci ilçe oldu. %70 civarında aşılanma oranına sahip olan Arhavi’yi, Şavşat ve Artvin Merkez takip ediyor.

İlçemizde bayram, yaşanan sel felaketi ve düğün sezonu dönemi olması sebebiyle vatandaşların sosyal mesafe, maske ve tedbir konularında eksik davranmasının vaka sayılarını arttırdığını  belirten Osmanoğlu, günde 30 vakayı gördüklerini ifade etti.Vatandaşlarımızın gerekli kurallara uymaması durumunda bu sayıların daha çok yükseleceğini ve bir süre daha böyle devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: sağlık,ocağı
Yorumlar
Haber Yazılımı