Arhavide miniklerin boks heyecanı
Haber
15 Kasım 2022 - Salı 10:51
 
Arhavide miniklerin boks heyecanı
ARHAVİ Haberi
Arhavide miniklerin boks heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanlığının uygulamaya geçirdiği eğitim görevlisi alımları kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde başlatılan boks okulu altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Antrenör olarak görev alan Yasin ÖZGEN boks sporunun geleceği hakkında şu ifadelere yer verdi;
" Boks dünya genelinde kabul görmüş asil bir spor olarak olimpiyatlarda başarılara imza atmıştır. Nitekim Arhavide 1970'li yıllarda başlayan boks halen daha gönüllerde taht kurmuş efsaneler yer almaktadır. Geçmişte sayısız başarılara imza atmış ve Türkiye'de, Avrupa'da Arhavili sporcular ter dökmüştür. 
Herşeyden önce Arhavide manevi ahlaken üstün,  davranışlarıyla örnek, performansıyla göz dolduran sporcu altyapısı oluşturarak ilk hedefimiz olan Türkiye Şampiyonluğunda başarı elde etmektir. Daha sonra Milli takıma sporcu vererek, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda üstün başarılar yakalamaktır.
Arhavi saygı değer esnafları boks salonumuzun oluşumunda büyük katkı sağlamıştır. Kısmen eksiklerimiz halen mevcuttur. Eksiklerimizi İl ve İlce müdürlüğümüz tamamlayacaktır. Spora ve sporcuya maddi ve manevi destek vermek isteyenlere kapımız her daim açıktır. 
Çok yanlış bilinen bir gerçek vardır ki buda " spor yapan okul okuyamaz" algısıdır. Aksine spor yapan birey motor becerileri akıl ile birleşip üstün hale gelip hızlı karar verme, sağlıklı bir fizik, dinç bir beyine sahip olur. Spor bakanlığımız dereceye giren sporculara maddi destek vermekte, milli sporculara millilik maaşı, uluslararası maçlarda dereceye girenlere ciddi maddi ödül verilmektedir.
Milli sporculara sınavsız üniversite kapılarını açmakta, beden eğitimi öğretmeni, Antrenör veya il veya ilce müdürü, spor uzmanı , spor yöneticisi olarak hayata daha erken başlayıp kariyer sahibi olabilmektedir.
Nitekim Arhavimizde boksta başarılı olup, doktor, mühendis, spor uzmanı , öğretmen ,avukat vb. Bir çok kariyer sahibi olanlarda mevcuttur. Bir çocuk okulunuda okur, sporunu da yapar. Evebeyinlerin bundan hiç şüpheleri olmasın. 
6-7-8 yaş spora ve salona alıştırma oyunları ile egzersiz çalışmaları yapmaktayız. 9-15 Yaş grupları ise Boks Teknik beceri ve Müsabaka hazırlıkları yapmaktayız. Ayrıca yetenekli sporcularımıza üniversite ve meslek seçmelerinde nasıl bir yol izleyeceklerini tespit edip bilgilendiriyoruz. Bu konuda Ailelere büyük görev düşüyor. Aile çocuğunun ilgilendiği spor dalında arkasında durmalı ve maddi manevi desteğini esirgememeli. İnsallah Arhavinin geçmişine yakışanı başaracağız." diyerek sözlerini bitirmiştir.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arhavide, miniklerin, boks, heyecanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı