Başkanları karşı karşıya getiren hesap verme tartışması
Haber
20 Mart 2022 - Pazar 19:28
 
Başkanları karşı karşıya getiren hesap verme tartışması
ARHAVİ Haberi
Başkanları karşı karşıya getiren hesap verme tartışması

Akparti ilçe başkanı remzi gedik arhavi belediyesinin 3 yıllık hesap verme toplatısına yanıt vererek sosyal medya hesabından şunları söyledi ;
 
3 yıldır görevde olan Belediye Başkanı’nın “Halka Hesap” toplantısındaki açıklamalarına cevaben!
Öncelikle 21 Temmuz diye bahsettiğiniz tarihin yanlış olduğunu, doğru tarihin 22 Temmuz olduğunu hatırlatmak isteriz. Halkın ve basının soru sorulmasına müsade edilmeyen toplantı, eksik bir toplantı olmuştur.
3 yıllık icraatların anlatılacağı söylenen toplantıda bahanelere sığınılarak ilçemizde 3 yılda hiç bir hizmetin yapılmadığı bir kez daha kendi ağızlarıyla itiraf edilmiştir.
Görevi 42 milyon ile devir aldığınıza dair kamoyuna açıklama yaptınız. Bugün ise 27 milyon ile devir aldığınızı söylüyorsunuz. Borç ödedik dediğiniz SGK’ya devir edilen araziye düşen miktar ile şehir şebekesi suyu ve alt yapı çalışması için İller Bankası’na yapılan kredi taksitlerinden düşülen kısımdır. Yaptığınız açıklamalara göre kasanızda afet yardımından başka bir kaynak bulunmamaktadır.
2015 yılındaki afette belediyemize 8.5 milyon yardım yapıldığı doğrudur. Fakat o dönem de bütün yaralar belediye marifetiyle sarılmıştır. 2021 yılında ise DSİ ve Özel İdare marifetiyle 200 milyonun üstünde bir rakam ile ilçemizde çalışmalar devam etmektedir.
İl Özel İdaresi’nden aldığınızı söylediğiniz 450 ton asfaltı nerede kullandınız? Merkezde yaptık dediğiniz 9800 metre beton yol nerelere yapılmıştır? Bu betonlarda vatandaşın size katkı payı ne kadardır? Merkezde 12.450 m2 kilit taşını hangi caddelerde yaptınız?
3 yıldır görevdesiniz ve 80’i bu 3 yılda oluşan sokak köpekleri sorununu çözememek tam manasıyla acziyetliktir.
DSİ’ye yazı yazıp kayalarda çatlak var dediğiniz noktaya siz neden çardak kurdunuz? DSİ'den aldığımız bilgiye göre, Arhavi Belediyesine yazı yazılıp, yapılmaması konusunda uyarıda bulunulmuş.
Seçim beyannamenizde bulunan kitapçıktaki vaadlerin yüzde kaçını yerine getirdiniz?
Açılışını yaptığınız Arhavi Çay Paketleme fabrikasında şuan kaç kişi çalışıyor? Fabrikanın son durumu nedir?
Göreve geldiğinizde belediye sınırları içerisinde bulunan soğuk hava deposunda 100 kişiye yakın çalışanın olduğu fabrika neden Fındıklı ilçesine taşındı?
22 Temmuz’da yaşanan felaketin hemen ardından Milletvekilimiz Erkan Balta ve bakanlarımız, ertesi gün ise Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilçemize teşrif edip yaraların sarılması noktasında en üst düzeyde gayret sarf etmiştir. Arhavi halkının ekseri çoğunluğunun memnuniyet duyduğu bu güzel çalışmalara belediye derginizde hiç yer vermediğiniz gibi sunumda da yalnızca isim telaffuzuyla geçirdiniz.
Taktir yüce kamuoyunundur!
Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkanları, karşı, karşıya, getiren, hesap, verme, tartışması,
Yorumlar
Haber Yazılımı