Böyle olmamalıydı
Haber
16 Eylül 2021 - Perşembe 21:29
 
Böyle olmamalıydı
Böyle olmamalıydı
ARHAVİ Haberi
Böyle olmamalıydı

Artvin’in Arhavi ilçesinde sokak köpeklerinin boyunlarina ip takilarak belediye ekipleri tarafindan toplanmasi tepkilere neden oldu. Belediye isçileri tarafindan boyunlarina ip takilarak sokaklardan toplanan köpekler bir kamyonetin kasasina konulurken, o anlar güvenlik kameralari tarafindan görüntülendi. Hayvan severler duruma tepki gösterdi.

Olay 14 Eylül Sali günü meydana geldi. Sokak hayvanlarini bakimlarini yapan gönüllü hayvan severler bazi hayvanlarin kayboldugunu fark etti. Bunun üzerine etrafta bulunan kamera kayitlarini inceledi. Ortaya çikan görüntülerde iddialarina göre Arhavi Belediyesi isçileri boyunlarina ip takilarak topladiklari sokak köpeklerini yine belediyeye ait bir kamyonete konularak bulunduklari yerden götürüldüler. Görüntülerin ortaya çikmasinin ardindan hayvan severler suç duyurusunda bulunarak kayip hayvanlarinin geri getirilmesini istediler.


“Kayip üç köpek öldürülmediyse alindigi yere birakilsin”

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Hayvanlarin Yasam Haklari Federasyonu Baskan Yardimcisi Haydar Özkan, “3 kisir küpeli köpek, kanunsuzca vicdansizca belediyenin toplama ekipleri tarafindan bogazlarina ip baglanarak bogarcasina sanki bir canli varlik degil gibi aracin içerisine firlatildilar. Simdi baskana soruyoruz bu üç köpek nerede ? Bu köpekler öldürülmediyse, ölüme terk edilmediyse lütfen bu hayvanlari alindigi yere birakilsin” dedi.

"Sel felaketinden kurtardigimiz hayvanlar kaybolmaya basladi”

Arhavi Hayvanlari, Dogayi, Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (ARHAYKO Arhavi Sube Baskani Nuray Güzel ise “Ilçemizde hiç hos olmayan bir olayla karsilastik. Geçtigimiz Temmuz ayinda ilçemizde yasanan sel felaketinden kurtardigimiz canlar birer ikiser belediye ekipleri tarafindan toplatilmaya baslandi. Bakimlarini yaptigimiz sokaklarda ve farkli bölgelerde olan hayvanlar vardi. Iki gündür iki sokak hayvanimiz göremedik. Merak ettik nereye gittiler diye. Fakat hiçbir yerde bulamadik. Daha sonra kamera kayitlarindan bu canlarin belediye tarafindan toplandigini, iplerle çekildigini temizlik isçileri tarafindan veteriner hekim olmadan alindigini gördük. Suanda o hayvanlarimiz gelmedi buraya ulasmadi nereye gittikleri de belli degil. Belediyenin böyle bir uygulama yapmasini istemiyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Doga Koruma ve Milli Parklar Artvin Sube Müdürlügü’nün konuyla ilgili inceleme baslattigi ögrenildi

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,belediyesi,köpek,toplama,boynuna,ip
Yorumlar
Haber Yazılımı