Büyük Seçim 16 nisan'da
Haber
11 Nisan 2022 - Pazartesi 15:46
 
Büyük Seçim 16 nisan'da
Artvin damız ve sığırcı yetiştiriciler birliği seçim sürecine girdi. Kurucu başkan Talip ışık Tekrar aday oldugunu belirtti . 16 nisanda yapılacak olan seçimde iki aday yarışacak .
ARTVİN Haberi
Büyük Seçim 16 nisan'da

17 yıldır kurucu başkan olarak görevini yürüten Talip IŞIK  Yeniden başkan adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.Başkan Talip ışık aynı zamanda da Ardanuç  il genel meclis üyesi görevini yürütmektedir. Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan IŞIK "Şu an ki mevcut başkan yardımcım ile beraber iki aday olarak 16 nisanda sandığa gidiyoruz. Başkan yardımcım bende aday olacagım dedi . Bende tabiki de olabilirsin üyesi olan herkesin aday olma hakkı var dedim ve aday oldu demokratik bir şekilde seçim süreci yönetmek istiyoruz. 
2005 yılında birliği kurduk kuruluş aşamasında bizlerle beraber çaba harcayan arkadaşlara teşekkür ederim .  81 il'de  birliğin şübesi ve başkanları vardır. Bizde  81 ilde ilimizi temsil etmekteyiz.
Artvin’de bu birliği yürütmek kolay değildir bir Adana’ya bir Konya’ya bir  aydın'a benzemez burası coğrafi şartlar göz önünde bulundurulduğunda çok zor şartlarda birliği yürütmeye çalışıyoruz. Üreticiler çok zor şartlarda çalışıyorlar mücadele ediyorlar yani birlikteki amaç nedir üretmektir topluma faydalı olmaktır ben şunu söyleyeyim sadece bu üreticiye devletin sahip çıkması yetmiyor esnafında, memurunda ,işçinin de sahip çıkması gerekiyor. 
Üretimi desteklemesi lazım her yönüyle her kesim üretimi desteklemesi lazım 60 yaşında ki insan çalışıpta senin sofrana yiyeceğin gıdayı getiriyorsa ona saygı duyulması gerekiyor. Eger biz üreticiye destek vermezsek üretim olmaz dış'a bagımlı olarak kalırız . Bu sefer yediğimiz her ürünün maliyeti bize daha çok  yansır. Dünya da küresel ısınmadan ötürü bir sürü değişiklikler oluyor iklim değişiklikleri oluyor. Geçmişte tarım  ve hayvancılık konusun da kendi kendisine yeten Yedi ülkeden biriydik , ama bugün dışa bağımlı olması biz üreticileri üzüyor.Birliğimizn 600 aktif üyesi bulunmaktadır. Ançak ne yazık ki son zamanlarda hayvancılık yapmak istemeyen vatadandaşlarımız çogalıyor. İnsanlarımız artık hayvancılıgı bırakıyor.  Bizim köylerde bu işi yapanlar 55 - 60 yaş üzerinde kaldı. Gençler hepsi bir iş bulmak için büyük şehirlere gittiler bunlarda artık geri dönmeyi de düşünmüyorlar altmış yaşındaki insanlar hayvancılık nasıl yapabilir bu vesileyle insanlar hayvancılıktan vazgeçiyor. Son zamanda hayvancılık yapmak gerçekten çok zor. Çünkü  girdiler çok pahalı yani üretici zorda bundan sonra Türkiye de et ve süt bulamayacağız diye ürkütücü bir durum var.Yem ,ot veya yonca fiyatları aşırı derece de yükseldi .E t fiyatlarına bakıyoruz halen dışardan da ithal geliyor. Tabiki de  üreticiye destek muhtemelen veriliyor ama o destekler de yeterli değildir .
 Artvin de bu birliğimizi kurdugumuzda hiç bir şey yoktu . Ne bir ofis ne bir bilğisayar giç bir malzememiz yoktu. Sadece Yedi kişi ile kurduk . Bir kaç yıl evraklarımız Çantada gezdi durdu. Çünkü herhangi bir yerimiz ofisimiz yoktu.  Bir vesileyle kurucu başkan ben bu işi yürütemem sen zaten işin içinden geliyorsun aktifsin diyerek görevi bana devretti.
Göreve geldikten sonra kolları sıvayarak çalışmaya başladım. Bir şekilde birliğimizi güçlendirmek ve Türkiyenin diğer birliklerin seviyesine ulaştırmalıydım. Önce bir büro açtık  sonra bir tane bilgisayar  ve bir personel derken bayagı bir genişledik. 
Rahmetli hemşerimiz Kadir Topbaş  bir tane dört çarpı dört araba hibe  etti. Çankaya belediyesinden bir tane taksi  hibe ile  aldım .Aynı zamandan bizim iş adamlarımızdan Ankara da bir tane taksi aldık toplam araç sayımızı beş e çıkardık. 
Şavşat ve ardanuçta ofisimiz var ve toplamda  8 çalışanımız mevcuttur. iki tane veteriner hekim iki veterinel tekniker bunlar usülü tohumlama yapıyoruz.
 İl özel idaresine 2008  yılında bir proje sundum 42500 TL karşılığında bir para aldık 50 tane dişi buzağı aldık bugüne 25 işletmeye her yıl beşer tane dağıtıyoruz. bunun akabinden dokap ve kırsal kalkınmadan ürtecililerimize süt sağma makinası ,  ot biçme makinası projeleri yaptık. Üreticilerimize dagıttık .Son olarak dokaptan 80 hibeli bir proje yaptık yaylalarımızda elektrik olmadığından güneş enerjisi projesi ile beraber  hijyenik ortamda süt sagılabilmesi için  süt sağma makinası  akabinde süt soğutma makinası gerekliydi bu projelerimiz onaylandı. Süt sagım makinelerimzi üreticiye 7 nisanda dagıtımını yaptık .Güneş enerjisininde ihalesi olacak alım yapıldıktan sonra dagıtımını yapacagız. Üreticilerimiz için elimizden gelenini yapıyoruz. yaptıgımız hizmetler yapacaklarımızın teminatıdır. Yeniden aday olarak tecrubelerimi yeni projeler üzerinde kullanmak istiyorum bu nedenle tüm üyelerimizn desteğini beklemekteyim .
Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyük, Seçim, 16, nisan'da,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Büyük Seçim 16 nisan'da
Yorumlar
Haber Yazılımı