ÇAYKUR 3. SÜRGÜNÜ AÇIYOR
Haber
22 Ağustos 2021 - Pazar 21:44
 
ÇAYKUR 3. SÜRGÜNÜ AÇIYOR
ARHAVİ Haberi
ÇAYKUR 3. SÜRGÜNÜ AÇIYOR

 

3. sürgün yaş çay dönemini 31 Ağustos'ta açacak olan ÇAYKUR, Genel Müdür Yusuf Ziya Alim döneminden önce 1 yıl içerisinde aldığı yaş çay miktarına Genel Müdür Alim ile 2. sürgün sonunda ulaştı.

2021 yaş çay sezonunun ilk sürgününde 314 bin 500 ton yaş çay alan ÇAYKUR, bazı bölgelerde devam eden ikinci sürgün döneminde 295 bin tonu geçti. İlk 2 sürgünde toplamda 610 bin ton alan ÇAYKUR, Yusuf Ziya Alim’in Genel Müdürlüğü öncesindeki dönemlerde 1 yıl içerisinde alınan yaş çay miktarına 2 sürgünde ulaştı.

ÇAYKUR, 3. SÜRGÜNÜ AÇIYOR

2. sürgün alımlarına bazı bölgelerde devam eden ÇAYKUR’un ara vermeden 3. sürgün alımlarına 31 Ağustos 2021 Salı günü başlayacağı öğrenildi.

YUSUF ZİYA ALİM İLE TARİHİN EN YÜKSEK YAŞ ÇAY ALIMLARI GERÇEKLEŞİYOR

Rekor yaş çay alımının yapıldığı ilk iki sürgün dolayısıyla ÇAYKUR’un 3. Sürgün alımları sonucunda 850 bin ile 900 bin ton arasında yaş çay alımı yapması bekleniyor. Genel Müdür Yusuf Ziya Alim döneminde yaş çay alımlarında rekor kıran ÇAYKUR’un bu rakamlara da ulaşması halinde tarihin en yüksek yaş çay alım sezonu gerçekleşmiş olacak.

ÇAYKUR KURU ÇAY SATIŞINDA DA TARİHİNİN REKORUNA KOŞUYOR

Yaş çay alımlarında 2. sürgün sonunda tüm zamanların en yüksek rekoltesini gerçekleştiren ÇAYKUR, Genel Müdür Alim’in direktifleri doğrultusunda kuru çay satışlarında da rekora koşuyor. ÇAYKUR’un, Ağustos ayı itibariyle yaklaşık 100 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. Yılın ilk 8 sekiz ayında rekor çay satışı gerçekleştiren ÇAYKUR’un yıl sonunda da tüm zamanların en yüksek kuru çay satışını gerçekleştirmesi bekleniyor

ÇAYKUR İMDAT SÜTLÜOĞLU DÖNEMİNDE 1 YILDA 514 BİN TON YAŞ ÇAY ALDI

ÇAYKUR, yaş haddinden emekliliğine 6 aydan kısa bir süre kalmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2018 Nisan ayında görevden alınan önceki Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun görevde kaldığı 7 yılda ise 688 bin tonun üzerine çıkamazken, Sütlüoğlu döneminde 2017 yılında 514 bin ton yaş çay alımıyla da en düşük sezon yaşandı. Sütlüoğlu’nun görevden alınmasının ardından vekaleten Genel Müdürlüğe atanan Yusuf Ziya Alim, ilk yılında 732 bin ton yaş çay alımıyla tarihin en yüksek 2. Yaş çay alımını gerçekleştirirken, 2. Yılında ise yeni bir rekor kırarak 750 bin ton yaş çay alımında bulunarak rekorunu geliştirdi. Genel Müdür Yusuf Ziya Alim döneminin 3. Yılında ise ÇAYKUR rekor kırmaya devam ederek 752 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdi. ÇAYKUR’da 2021 yılı Ocak ayında Genel Müdürlüğe asaleten atanan Yusuf Ziya Alim, asaleten atandığı ilk yıl ÇAYKUR tarihinin en yüksek yaş çay alımını gerçekleştirmek üzere.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler:
Yorumlar
Haber Yazılımı