Chp den Kadir topbaş bulvarı açıklaması.
Haber
08 Temmuz 2021 - Perşembe 00:04
 
Chp den Kadir topbaş bulvarı açıklaması.
Son günlerde ilimizde yaşanan olaylar ve Cumhur İttifakı bileşenlerinin gerek Artvin Belediyesi’ne gerek partimize yapmış olduğu mesnetsiz iddialardan dolayı siz değerli halkımıza için açıklama yapma gereği doğmuştur.
ARHAVİ Haberi
Chp den Kadir topbaş bulvarı açıklaması.

Son günlerde tepkilere neden olan kadir topbaş bulvarının isminin değişmesiyle chp ilçe örgütü tarafından basın açıklamasıyla cevap verildi. İşte detaylar
 
Saygıdeğer Artvinli hemşerilerimiz;
Son günlerde ilimizde yaşanan olaylar ve Cumhur İttifakı bileşenlerinin gerek Artvin Belediyesi’ne gerek partimize yapmış olduğu mesnetsiz iddialardan dolayı siz değerli halkımıza için açıklama yapma gereği doğmuştur.
31 Mart 2019 seçimlerinden sonra büyük bir borçla devraldığımız Artvin Belediyesi, mali düzene sokulmuş, personel maaşlarında müthiş bir iyileştirme yapılmış, esnafa borç ödeyememe devri sonlandırılmış, iktidar partisinin 5 yıl boyunca el sürmediği ana caddelerin alt yapı ve üst yapısıyla şehrimize yeni bir çehre kazandırılmıştır. Sosyal yardımlar sağ elin verdiğini sol el görmeden artarak devam etmiştir. Bütün dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde Artvin Belediyesi’ne bağlı iş yerlerinden Belediye Meclisi kararıyla kira alınmamıştır. Nitekim Cumhur İttifakı’nın Artvin Belediyesi’ni ve partimizi hedef alan asılsız iddiaları asla hizmetlerimizin hızını kesmeyecektir.
Değerli basın mensupları;
Haziran ayında yapılan Belediye Meclis Toplantısında CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hakaret eden sapkın imam hakkında bir kınama metni hazırlamış ve bu metni Belediye Meclis’ine sunmuşlardır. Partimizin ve İyi Parti’nin Belediye Meclis Üyelerinin hazırladığı ve Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin’in okuyarak Meclis’e sunduğu metinde, “Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ’katli vaciptir’ diye fetva veren İşbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki onların damarlarında kâfir kanı akar’ diyen Sütçü İmam’lar vardır. Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, Ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Artvin Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” denilmiştir.
Nitekim partimizin ve İYİ Parti’nin Belediye Meclis Üyelerinin öneriye sunduğu kınama metnine Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri tarafından şerh koyarak sanki Atatürk’e de değer veriyorlarmış gibi Atatürk adının büyük bir caddeye verilmesi önerisinde bulunmuşturlar.
Akabinde Temmuz ayında gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri tarafından büyük bir cadde olduğu için Kadir Topbaş Bulvarının ismi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilmesi için öneri sunuldu ve bu öneri Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin ret oylarına rağmen oy çoğunluğuyla kabul edildi.
Ak Parti Belediyesi döneminde yapılan ve trafiğe açılan Kadir Topbaş Bulvarı’nın 10 milyonluk maliyetine dair dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından karşılandığı dolayısıyla Kadir Topbaş’ın isminin verildiği beyan edilmişti. Nitekim yapılan bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı gibi Artvin Belediyesi gelir giderlerine bakıldığında ne Kadir Topbaş’ın ne de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin yol yapımına dair herhangi bir maddi yardımı olmadığı gözlemlenmiştir.
Evet, Kadir Topbaş İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminde gerek il merkezine gerekse ilçelerimize maddi manevi olarak katkıları olmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetimi olarak Artvin’e faydası olduğu için ve memleketini unutmayıp elini çekmediğinden dolayı merhum Kadir Topbaş’ı rahmetle anıyoruz. Buradan Kadir Topbaş’ın isminin silinmesine dair tepki gösterenlere açıkça belirtmek istiyoruz ki Kadir Topbaş’ın ismini silmiyoruz ve Belediye Meclis toplantısında alınan karar ile çok katlı otoparkın yanından Artvin Çarşısı’na çıkan yola isminin verildiğini tüm kamuoyuna duyuruyoruz.
Değerli kamuoyu;
CHP Merkez İlçe Yönetimi olarak Cumhur İttifakı Bileşenlerine sesleniyoruz; Bilindiği üzere Kadir Topbaş 2017 yılında ne kadar istifa etmiş gibi görünse de Ak Parti iktidarı tarafından istifa ettiriliyorken neredeydiniz, bugün “Başaramayacaksınız. Artvin’in Kadir ağabeyini kadirşinas hemşerilerinin yüreğinden silemeyeceksiniz” diyerek partimize tepki gösteriyorken bundan 4 yıl önce Ak Parti iktidarı tarafından istifa ettirilirken neden sahip çıkmadınız.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: kadir,topbaş,bulvarı,isim,eğişmesi
Yorumlar
Haber Yazılımı