Çözüm önerisi bizden gereği sayın valimizden
Haber
23 Eylül 2021 - Perşembe 15:39
 
Çözüm önerisi bizden gereği sayın valimizden
Çözüm önerisi bizden gereği sayın valimizden
ARHAVİ Haberi
Çözüm önerisi bizden gereği sayın valimizden

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrencilerini Tedirgin Eden Yurt Sorunu

Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesinde yer alan Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yüz yüze eğitim sevinci yarım kaldı.

Geçtiğimiz günlerde Artvin Çoruh Üniversite rektörlüğü derslerin %40’ının yüz yüze %60’ının uzaktan eğitimle yürütülmesine karar verdi. Yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasıyla birlikte öğrenciler kalacak yer arayışına girdi. Fakat 169 kişilik kapasiteye sahip Arhavi Kredi ve Yurtlar Kurumu tamamen dolmuş olup yaklaşık 350 öğrenci açıkta kalmıştır. Bir kısım öğrenci ev tutmuş olmasına rağmen yüksek kira fiyatları öğrencileri oldukça kısıtlamaktadır. Henüz ek yerleştirmeler dahi olmadan bu kadar öğrencinin açıkta kalması kalacak yer sorununa sebep olmasının yanı sıra, öğrencilerin kayıt dondurma ya da tercih etmeme gibi sorunları da beraberinde getiriyor.

YAKLAŞIK 350 ÖĞRENCİ BOŞTA KALDI YURTLAR BOŞ AMA ÖĞRENCİ KALAMIYOR

Anadolu lisesi yurdu 75 kişilik ve şuan 23 kişi kalıyor.İmamhatip yurdu 25 kişlilik Anadolu lisesi yurdundakileri imam hatip yurduna alınırsa eğer 75 kişilik yeni bir yurt olacak öğrencilerin yüzü gülecek faydalanabilecekler fakat Millieğitim vermiyor kyk almıyor çaykur lojmanları bomboş vaziyette duruyor.

Arhavi’de yer alan boş MEB öğrenci yurtları ve Gençlik Spor Müdürlüğü Tesisleri’ne rağmen prosedürü aşamaması sebebiyle öğrencilerin kalacak yer sorunu hala çözülemedi.  Son olarak Çaykur’un yeni yapılan boş lojmanları gündeme gelse de hala belirsizlik devam etmekte.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zafer Ölmez  Yaptığı açıklama’da öğrencilere kalacak yer konusunda yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını fakat bu süreçte yetkililerden ve halktan öğrencilerimize sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Çözüm önerisi bizden gereği sayın valimizden..

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,yurt,başvurusu
Yorumlar
Haber Yazılımı