Doğalgaza Bakanlık’tan izin bekleniyor
Haber
27 Haziran 2022 - Pazartesi 11:50
 
Doğalgaza Bakanlık’tan izin bekleniyor
ARHAVİ Haberi
Doğalgaza Bakanlık’tan izin bekleniyor

Arhavi’ye doğalgaz gelmesi için Bakanlığın onay vermesi gerekiyor.
Arhavi Belediyesi ilçeye gelmesi istenen doğalgaz çalışmaları kapsamında BOTAŞ Genel Müdürlüğüne dilekçe yazarak çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi. 
Arhavi Belediyesi’nin BOTAŞ Genel Müdürlüğüne gönderdiği dilekçede
“Kuzeydoğu Anadolu Bölgemizde doğalgaz boru hattı Rize ilinin Ardeşen ilçesine kadar gelmiş ve kullanıma sunulmuştur. İlçemizde özellikle kış aylarında yaşanan yoğun çevre ve hava kirliliği de dikkate alındığında doğal gaz boru hattının ivedilikle ilçemize kadar bağlanması büyük önem arz etmektedir. 
Bu nedenle vatandaşlarımızın yoğun taleplerine konu olan bu çalışmaların bir an önce başlatılarak ilçemizin doğal gaza kavuşturulması hususunu; bilgilerinize arz ederim. ” ifadelerinin yer alırken dilekçeye BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından cevap geldi. 
BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Arhavi Belediyesine cevaben gönderdiği dilekçede “Artvin ili Arhavi ilçesinin de aralarında bulunduğu, 2021 yılı TÜİK verilerine göre merkez nüfusu 15.000’in üzerinde olan ve EPDK tarafından şehir besleme hattı yatırımı ihtiyacı olduğu değerlendirilen ilçelerin listesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı onayına sunulmuştur. Bakanlık onayının alınmasına müteakip bu ilçelere doğal gaz arzının sağlanmasına ilişkin yatırım planlaması yaparak çalışmalara başlanacaktı” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Doğalgaza, Bakanlık’tan, izin, bekleniyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı