Doktorların İstifası ile İlgili Başhekimden Açıklama Geldi
Haber
01 Eylül 2021 - Çarşamba 15:34
 
Doktorların İstifası ile İlgili Başhekimden Açıklama Geldi
Doktorların İstifası ile İlgili Başhekimden Açıklama Geldi
ARHAVİ Haberi
Doktorların İstifası ile İlgili Başhekimden Açıklama Geldi

Arhavi’de doktorların istifası gündeme bomba gibi düştü.

Son bir hafta içerisinde Arhavi Devlet Hastanesi’nde 7 pratisyen hekimden 6’sı istifa etti. Kamuoyunda bu durum tepkiyle karşılandı. Arhavi Devlet Hastanesi Başhekimi Metin Özdemir’den konu ile ilgili açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA…

Kıymetli Arhavililer,

Son günlerde ilçemiz hastanesinde çalışan bir grup pratisyen arkadaşların istifaları nedeni ile kamuoyunda oluşan yanlış değerlendirmeleri aydınlatmak istiyorum.

Pratisyen hekimler mecburi hizmet kuraları ile hastanemize tayin olmaktadırlar. Mecburi hizmetin yasal süresi ilimiz için 550 gündür. Bu süre içinde bazı hekimlerimiz uzmanlık sınavını kazanarak süreden önce ayrılmaktadır. Bazı hekimlerimiz yasal süreyi bekleyerek ayrılırken bir kısım hekimlerimizde iş yükünün ağırlığını öne sürüp sınavlara hazırlanamadıkları gerekçesiyle süreyi beklemeden istifa etmektedirler.

Özellikle tüm dünyayı ve yurdumuzu etkisine alan pandemi sürecinde hekimlerimizin iş yükleri oldukça artmıştır. Bu iş yükü bedenen ve ruhen birçok hekimi çok zor duruma sokmuştur. Ama bu bir sağlık savaşıdır ve bu savaşta biz hekimler ve sağlıkçılar en önde yer olmanın bilinci ile hizmet vermekteyiz.

İlimizin sağlık yönetimi tüm ilden sorumludur. Yukarıda söylediğim bazı sebeplerden ötürü ilimizin bazı ilçelerinde pratisyen hekim istifaları sonucu maalesef hizmette aşırı bir sıkıntı başgöstermiştir. Tabiki il yönetimi olarak ildeki sağlık sistemini uygun şartlarda yürütebilmek için ilçeler arasında zaman zaman kısa dönemlerle hekim takviyeleri yapılabilmektedir. Devlet hizmetinde çalışan hiçbir hekim ve sağlık personelinin bu olağanüstü şartlarda bu tip geçici süreli görevlendirmeleri red etme hakkı yoktur ve olmamalıdır. Zira nasılki başka ilçelerde sağlık personeli açısından sıkıntı olduğunda bizlerden destek isteniyorsa, bizlerinde sıkıntıya düştüğü durumlarda bizlerede destek verilmeye gayret edilmektedir. Bu sürecin sağlıklı koordinasyonu ve sağlıklı yürütülebilmesinin başkaca bir yolu da yoktur.

Bu süreçte sırf aşılamalardan önce nice hekim ve sağlık çalışanımız çok ağır hastalıklara yakalanmış maalesef bir kısmıda görev şehidi olmuşlardır. Allah tümüne gani gani rahmet eylesin.

Son olarak bu zorlu süreçte hiçbir sağlık çalışanının kendilerini yetiştiren  devletin ve milletin kendilerine ihtiyaç duyduğu bu zamanda sorumluluktan kaçma lüksü olmamalıdır.

İstifaların hastane idaremizle hiçbir bağı ve sorumluluğu bulunmamakta, tamamen kişisel tercihleri ile olduğunun bilinmesini siz Arhavililer tarafından bilinmesini isterim.

Yine Hastanemize gelen hekimlerin idaremiz yüzünden çalışmak istemedikleri ve tayin , istifa gibi nedenlerle ayrılış yaptıkları şeklinde yıllardır ilçemizde bir şehir efsanesi bulunmaktadır. Bu iddialar tamamı ile uydurma ve yıpratma amaçlıdır. Her hekim kendine ait özel sebeplerle belli bir görev süresi sonunda ayrılık yapabilmektedir. Birde bu olay sadece ilçemize özgü bir olay değildir. Ülkenin tüm hastanelerinde bu tip sirkülasyonlar olmaktadır. Ayrıca bu ilçede her yıl öğretmen, hakim , savcı, noter, gümrükçü, kaymakam , polis, subay gibi bir devlet memuru atanıp yerlerine yenileri tayin olurken aynı yolla yapılan sağlık sistemindeki hekim atamalarında idare niçin suçlanmaktadır ? Bu gerçekten şaşılası bir durumdur. Bu ilçeden görevlerini tamamladıktan sonra ayrılmak isteyen hekimleri idaremiz ne gerekçe ile zorla tutacaktır ?

İlçe hastanemiz son 20 gün öncesine kadar D grubu statüsüne sahipti. Kadrosundada 6 uzmanlık dalı vardı.

Bu kadrolar,

İç hastalıkları,

Genel cerrahi,

Kadın hastalıkları ve doğum,

Çocuk sağlığı ve hastalıkları,

Anestezi,

Aile hekimliği.

Şu an itibari ile bu branşların tümü dolu olup, iç hastalıkları branşındada 5.hekimimiz de Ekim ayı itibari ile göreve başlayacaktır.

Hastanemizin statüsünün değiştirilip C grubuna yükseltilmesi neticesinde inşallah önümüzdeki süreçte birçok uzmanlık dallarında hastanemizde hekim atamalarıda yapılabilecektir. Yeni atanacak uzman hekimlerimiz için ek poliklinik odalarının yapımı planlanmış en kısa sürede bakanlık onayının alınması ile ilçe iş adamlarımızında desteği ile yapımı sonuçlandırılacaktır.

Lütfen bu yazıyı sonuna kadar okumanızı rica ediyorum. Bizimle birtakım kişisel şahsi problemleri olan kişilerle , bilgi sahibi olmadan kulaktan duyma bilgilerle , bizleri hiç dinlemeden tek taraflı olarak sosyal medyada laf ebeliği yapanlara itibar etmeyiniz.

Unutulmasınki ,

Ben Arhaviliyim ve Arhavinin haklı davaları için her ortamda,  herkesle , her türlü mücadeleyide veririm. Ve bu konudada her türlü hadsiz ve çapsızlarlada sonuna kadar mücadelemi vereceğim.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,devlet hastanesi,doktor,başhekim
Yorumlar
Haber Yazılımı