Geçmiş dönem İstanbul Arhavililer Derneği başkanından Arhavi Belediye başkanına yaylım ateşi
Haber
25 Ocak 2022 - Salı 22:41
 
Geçmiş dönem İstanbul Arhavililer Derneği başkanından Arhavi Belediye başkanına yaylım ateşi
Geçmiş dönem İstanbul Arhavililer Derneği başkanından Arhavi Belediye başkanına yaylım ateşi
ARHAVİ Haberi
Geçmiş dönem İstanbul Arhavililer Derneği başkanından Arhavi Belediye başkanına yaylım ateşi

Geçmiş dönem İstanbul Arhavililer Derneği başkanı Tuncer TORUNLAR sosyal medya hesabından yaptığı açıklama'da arhavi belediyesi başkanı Vasfi KURDOĞLU ve yönetimini hedef alarak GEÇEN 3 YILA YAZIK başlığıyla sosyal medyadan şunları söyledi ;

GEÇEN 3 YILA YAZIK

(Uzaktan benim gördüğüm)

Memleketim Arhavi Belediyesi başkan ve yönetimi göreve geldiğinden beri ne yaptı bir çivi çaktı mı? Bilen var mı? Bildiğim gördüğüm bir çivi çakmadı. Zorla, oda sosyal medya zoru ile Atmaca figürlü ARHAVİ yazısını dolgu alanına yaptırabildik.Başka ne yaptılar. Hiç bir şey yapmadılar.Kaç kişiye ekmek verdiniz?Hiç. Sel oldu,pandemi oldu onlarla uğraştık mazereti uydurmayın Devletimiz,CHP li AKP li komşu belediyeler,bütün siyasi partiler,sivil toplum örgütleri orada idi kısa zamanda yaralar sarıldı bu mazeretinize kimse inanmaz.

Efendim eski borç varmış.Onun için hiç bir şey yapamıyorlarmış.Peki bilmiyormuydunuz. Bal gibi biliyordunuz.Geçin bunları!!Sizde üstüne borç yapın ama iş aş üretecek eser çıkarın ortaya.Yanı başımızda ki Fındıklı belediyesinden biraz örnek alın.İmece usulü ile başarılı çalışmalar yaptılar.İyi izleyin onları,ibret alın.Yan gelip yatmayın çalışın,maaşınızı yine alırsınız merak etmeyin.Sosyal medyada kişisel fotolarınızı yayınlamakla süslü yazılarla zaman harcamayın yapacağınız işleri projeleri yayınlayın insanımızı heyecanlandırın.

Tarihi eski taş göz dolma evlerimizin tescili ve restoresi için bir toplu iğne ucu kadar katkı verdiniz mi?Vermediniz, hatta koruma altına alınan tarihi eserlerimizin sayısını bile bilmiyorsunuz.Söyliyim bilginiz olsun Artvin ilimiz içerisinde Arhavimiz koruma altına alınan tescil edilmiş eski tarihi eserlerimiz adedi olarak 81 adet sayısına ulaştı ve 1.Sıradayız.İnanmiyorsaniz Artvin il kültür ve turizm müdürlüğünü arayın bilgilenin.Peki yeterli mi değil tabi ki daha tescil edilecek 100 ün üzerinde eski eserlerimiz var.Kim çalışma yapıyor kim takip ediyor hiç kimse, izliyorsunuz sadece!!Bari Arhavimizin tanıtımını yapın yaptığınız paylaşımlar hep boş şahıs reklamından başka bir şey değil,kültürümüzü tanıtın,eserleri tanıtın, yemeklerimizi tanıtın,köylerimizi tanıtın faydalı paylaşımlar yapın.Sözde yönettiğiniz belediyemizin kapsam sınırlarını bile bilmiyorsunuz daha!! Kavak'taki eski dükkan yerlerini canlandıralım dedik proje yapalım dedik Avrupa Birliği bu konuda destek veriyor dedik orası belediye sınırlarında değil dediniz, iş yapma niyetiniz yok ki sizin.Ancak çok iyi yaptığınız bir şey var söylememiz gerek eski evlerimizin ve serenderlerimizin maketini gelen misafirlere bürokratlara, sanatçılara hediye olarak verdiniz, sanki çok emek vermişsiniz gibi komik oldu ama!!! Hiç kızarmadı bile yüzünüz!!!

Hep bir sahtelik gösteriş akıyor yaptıklarınızdan malesef öyle görünüyor.

Ciha kalesi için izinleri aldığımız halde yol bile götüremediniz, mücadele bile etmediniz.Unutuldu mu zannettiniz?Kimse unutmadı.

Çifteköprüler UNESCO Dünya mirası olarak aday listeye alınsın dünya memleketimizi tanısın daha çok turist gelsin eşi benzeri yok diye çalışıyoruz oralı bile olmadınız.Nedir bu diye sormadınız nerenin belediyesisiniz Kimseyi kaale bile almıyorsunuz,kimsenin fikrine saygı dahi göstermiyorsunuz.Bari destekliyoruz diye bir açıklama yapsaydınız onuda yapmadınız.Yine Ak parti teşkilatı destek veriyor uğraşıyor Allah onlardan razı olsun.

Dolgu alanına kültür evi yapalım (eski taş göz dolma malzemeden) dedik bir proje bile yapamadınız.Ankara'ya İstanbul'a çantanızda proje ile gidin hemşerilerimiz her türlü yardımı yaparlar ama projeyi önüne koyun görsünler dedik siz eliniz boş gezmeye gittiniz.Hep bir mazeret uydurmayın.Görüyoruz.Yapamıyorsunuz.Çünkü heyecanınız yok,hayalleriniz yok projeleriniz hiç yok.Belediye Başkan yardımcısı kim belli değil daha onu bile belirleyemediniz.Belediye sitesinde bir görevlendirme şeması bile yok.Var mı Belediye başkan yardımcısı resmiyette, ben bilmiyorum.Beraber çalıştığınız insanlarımıza sorumluluk verin dedik, yapmadınız.İş bölümü var mı?Hiç zannetmiyorum kim ne iş yapıyor belli değil.

Çizmelerinizi giyinin çıkın makam odanızdan, proje üretin,imece ile yapılacak bu işlere başlayın herkes destek olur merak etmeyin.Zamanı boşa harcamayın.

Yan gelip yatmayın uyuma yeri değil belediye!!Yapamıyorsanız istifa edin gidin işgal etmeyin o güzide makamı!!Yeni seçimde o makamları rüyanızda bile göremezsiniz.

NOT: Doğruları söylememiz ve ses çıkarmamız lazım çünkü hiç ilerleyemiyoruz. Efendim sen parti üyesisin sosyal medyada yazma o kırılır bu gücenir diye yapılmayan hizmetleri görmemezlikten gelmek olmaz diye düşünüyorum. Çünkü ben memleketimi doğduğum büyüdüğüm coğrafyayı herkes kadar seviyorum.Saygılar Tuncer Torunlar

 

64350029_469412600553264_4430626049952317440_n
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: tuncer,torunlar,arhavililer,derneği,başkanı
Yorumlar
Haber Yazılımı