MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu'ndan Basın Açıklaması.
Haber
26 Mayıs 2021 - Çarşamba 10:26
 
MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu'ndan Basın Açıklaması.
MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu: Basın Açıklaması.
ARHAVİ Haberi
MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu'ndan  Basın Açıklaması.

‘‘İlçemizin en önemli geçim kaynağı olan çayımızın kıymetini bilelim, siyasi şovmenler ve provokatörlerin yanlış bilgilerine kanmayalım.
Öncelikle Çaykur günlük fabrika üretme kapasitesi üzerinde çay aldığını yetkililer açıklamış olup bu bilginin doğru olduğu Cumhur İttifakı ilçe başkanlarınca yerinde tespit edilmiş olup fabrikada çalışan işçilerimiz, ve yöneticilerimizin büyük gayretli çalışmaları yerinde görülmüş olup , bu gayretli çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunarız. Çaykur fabrikamızın günlük işletme kapasitesi belli,bu yılki iklim koşullarından dolayı çarşı ve köylerde aynı anda yaş çayın gelmesi nedeniyle yoğunluktan kontenjan çok erken düşük seviyeye düşmüş özel sektör bunu fırsat bilip 2800 ile 3200 TL arası komik bedelle üreticiden çay satın almaya başlamış olup vatandaşın ‘’ÇAYKURUN ÖZELLEŞTIRİLMESİNE’’ karşı olmasında ne kadar haklı olduğunun bir göstergesi olmuştur. Biz üreticilere sıra gelince Çaykur 600 kg kota ile herkesin kota miktarı kadar çayının alınacağının garantisini verirken bu acele ne diye işçiye para verip bir günde çayı toplatıp çok düşük bedelle adeta dereye çayı döküp sonra devlet nerede yetkililer nerede diyeceğimize ÖZEL SEKTÖR E belli bir süre çay vermeyip gerekirse Çaykur fabrika müdürlüğümüze müracaat edilip randevu sistemine geçilip sabredebilirsek özel sektörde fiyatlari makul seviyelere çıkarmak zorunda kalacak veya vatandaşın topluca tepkisine maruz kalıp ticari hayatları zora girecektir ki bu duruma düşmelerini şimdilik özelde çalışan işçilerimiz ve ilçemizin ticari geleceği için arzulamamaktayız. Bu sorun artık nihai bir çözüme kavuşması için gerekli mevkilere bilgi ve belgelerle müracaatlarımızı yapmış olup kısa sürede çözüm bulunacağına inancımız tamdır.
Sonuç olarak biz çay üreticileri olarak sabredip özel sektör fiyaıi makul seviyelere çıkartana kadar bekleyip Çaykur’a kontenjanımız miktarınca çayımızı toplayıp en önemli geçim kaynağımızın siyasi küçük hesaplara kurban etmemeliyiz. Devletimizde özel sektör Çaykur taban fiyatı altında alım yapamaması için çay kanununu bir an önce çıkarması bu sorunun gündemden düşmesi için yeterli olacaktır.’’

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: mhp,adil hatinoğlu,çaykur,kota,kontenjan
Yorumlar
Haber Yazılımı