Yaz Kur'an Kursu Kayıtları Başladı
Haber
23 Haziran 2021 - Çarşamba 11:20
 
Yaz Kur'an Kursu Kayıtları Başladı
Her sene yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları kayıt sistemi Diyanet İşleri Başkanlığınca erişime açıldı.
ARHAVİ Haberi
Yaz Kur'an Kursu Kayıtları Başladı

Her sene yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları kayıt sistemi Diyanet İşleri Başkanlığınca erişime açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarına başvurular başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı Yaz Kur'an Kursları için içerisinde çeşitli modüller bulunan web sitesini yayına hazırladı.

Konuya ilişki Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Salgın sonrası bir kısmını yüz yüze bir kısmını da çevirim içi gerçekleştireceğimiz Yaz Kur'an Kurslarımızın açılıyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Yaz Kuran kursları Başkanlığımızın en önemli hizmet alanlarından biridir. İçinde bulunduğumuz salgın dönemini normalleşme sürecinde en çok dışarıyı özleyen yavrularımızı salgına dair tedbirlerin alındığı camilerimize ve kurslarımıza heyecanla bekliyoruz. Okul öncesinden çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli kademelerde programlar uyguluyoruz. Yüz yüze eğitimin yanı sıra çevrimiçi imkânlarımız da mümkün olacak." dedi.

- Kayıtlar başladı

Yaz Kur’an Kurslarına kayıtların başladığını ifade eden Akbulut, "Bugün itibarıyla kayıtlarımız başladı. Ayrıca öğrencilerimiz ve velilerimizin de ilgiyle takip edeceği özel bir web sitesini erişime açacağız. Çeşitli eğitim materyalleri ile yine eğitim videolarının yer alacağı web sitesi, birçok konuda hem öğrencilere hem de öğreticilere kolaylık sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Çocuklarını yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek.

Bu kapsamda, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat giderek veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruptaki öğrencilere saadece yüz yüze Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verilecek.

10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek ancak eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve eğitimler sadece çevrim içi olarak yapılacak.

Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek.

Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

KUR'AN KURSU KAYIT SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: yaz,kuran,kursu,kayıtları
Yorumlar
Haber Yazılımı