YILDIZBAYRAK: ‘ Eylem Çağrıları Düpedüz Algı Operasyonudur’
Haber
26 Mayıs 2021 - Çarşamba 21:07
 
YILDIZBAYRAK: ‘ Eylem Çağrıları Düpedüz Algı Operasyonudur’
Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık YIldızbayrak'dan Çaykur Açıklaması
ARHAVİ Haberi
YILDIZBAYRAK: ‘ Eylem Çağrıları Düpedüz Algı Operasyonudur’

YILDIZBAYRAK: ‘’ Eylem Çağrıları Düpedüz Algı Operasyonudur’’

 

Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak ÇAYKUR kontenjan uygulamasına yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin sahil şeridinin incisi konumunda olan çay ile ilgili bir süredir tartışmalar devam ediyor. ÇAYKUR’un koymuş olduğu kontenjan uygulaması sonucunda özel sektörün bunu fırsata çevirmesi kimi çevrelerce tepki topladı. Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak konu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Yıldızbayrak: ‘’2021 yılı yaş çay kampanyası 17.05.2021 pazartesi günü açılmıştır. İklim şartları nedeniyle çay sahil ile iç kesim arasında birlikte gelip kademe oluşmamıştır. Bölge üretici de tarlaya girmiştir.ÇAYKUR 46 fabrika ve 9.000 gün ton kapasiteyle alıma girişmiş 11.000 gün ton yaş çay mübayası yapmaktadır. İlk günlerden beri yüksek miktarda yaş çay toplanmasıyla yaş çay alımı yapılmıştır. Bu alımlar kontenjana neden olmuştur.

Üreticinin panik yapmadan ÇAYKUR Genel Müdürü’nün açıkladığı taahhüt karşılığında sezon boyunca kotalarını satmalarıdır. Açıklanan yaş çay fiyatı (4.00) ve kota (600 kg) üreticiyi memnun etmiş ancak Açıklanan kota 600 kg üretici yi memnun etmiş ve kontenjan uygulamasına geçilmiş olup bunu fırsata ceviren özel sektör fiyat düşüklüğü ile üreticilerimizi üzmüştür,.


Üretiçilerimiz meçbur kalmadıkça çay satmaması tavsiyemiz olup gerekirse hiç satmayı tepkimizi koymalıyız. Bu sıkıntıyı oda olarak gerekli yerler taşımaktayız, lakın aldığımız duyumlar, çay kur önunde, çevre ilçelerden provokasyonna yonelik eylemler yapılacağı ve halkı sokağa çağırma niyetlerini olduğu konuşulmaya olup benim üretiçimin bu gibi olaylara karışması bizi üzer, eğer eylem yapılaçaksa bize düşük fiyati üygin gören özel sektör önunda gereken eylemle yapalımözel sektörün fırsatçı politikası ve düşük fiyat uygulaması üreticimizi üzmüştür.

Sonuç itibariyle gerçek üreticimiz yapılanların farkındadır ancak hayatında çay bitkisini görmemiş veya çay bahçesine girmemiş bazı insanlar ve gruplar fırsatçılık yaparak halkı kışkırtmaya çalışmaktadır. Bu kişi ve grupların derdi çay üreticisini düşünmek değil; her alanda olduğu gibi algı oluşturup bölgeyi karıştırmaktır. ÇAYKUR her daim üreticinin yanında olduğu gibi bundan sonra da üreticisinin yanında olacaktır.

Bizler de Ziraat Odaları olarak bu tarz algı operasyonlarının karşısındayız. Karadeniz insanı vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkmıştır; bundan sonra da çıkacaktır.’’ Bazı siyasi partilerin arka planda eylem çağrısı yaptırıp bu tür algı operasyonlarına  izin vermeyeceğiz.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: sadık,yıldız,bayrak,çaykur
Yorumlar
Haber Yazılımı